fbpx

Amra Švrakić predlaže za Kidsinfo: 5 destinacija idealnih za porodično vikend putovanje

Amra Švrakić, PR menadžerica i jedna od omiljenih domaćih TV ličnosti, sa članovima porodice rado putuje.

Prije nekoliko godina moja porodica i ja dali smo sebi obećanje da ćemo svaki vikend,  ukoliko nemamo značajne obaveze u Sarajevu, putovati negdje. I zaista, pridržavamo se tih obećanja. Vikend je za nas ispušni ventil od škole i poslovnih obaveza i trudimo se da ga iskoristimo maksimalno – kaže Amra.

Ona za Kidsinfo predlaže pet destinacija koje s ostatkom porodice rado posjećuje, a koje i vi možete posjetiti ovog vikenda.

SPLIT

Volimo Split, za njega nas vežu divne uspomene. Ja posebno volim Split jer me uvijek iznenadi. Uživam u šetnji rivom, sjajnim restoranima, dobro raspoloženim domaćinima i u moru, naravno.

ZAGREB

Zagreb je Ammarov grad rođenja, grad našeg sudbonosnog „DA“, a Maksimir je Zlatanova destinacija top 3. U Zagrebu imamo porodicu i prijatelje i vikendi su tamo uvijek kratki za nas, s obzirom da imamo mnogo dragih ljudi.

KRAJINA/BIHAĆ

Krajina, s akcentom na Bihać, naše je vječno odredište. Nakon što smo prije nekoliko godina upoznali ovaj dio naše zemlje u potpunosti, tamo se osjećamo kao u drugom domu. Una je naša velika ljubav, priroda ono što odmara našu dušu i um, a dobri Krajišnici najbolji domaćini na svijetu.

BUDIMPEŠTA

Ove godine prvi put smo pomjerili granice i odlučili se za malo dalje vikend destinacije. Budimpešta nam se dopala davno zbog bogate arhitekture i znamenitosti, tako da se često odlučimo vikend provesti  tamo.

GRAČANICA

Gračanica je grad u kojem je pola mog srca i moji najmiliji. Vikende tamo provodim punog srca. Uživam u tome da moj sin ima trajno izgrađenu vezu s mojim prijateljima i porodicom, a u ovom gradu zaista žive moji voljeni.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Pedijatrica Zagorka Vidović za Kidsinfo: Zašto inhalacije, a ne sirup?

Naredna priča

PO ŠUMAMA I GORAMA: TRČITE 4. VALTER TRAIL-DAS IST VALTER

Najnovije iz Porodična putovanja

-->