fbpx

PO ŠUMAMA I GORAMA: TRČITE 4. VALTER TRAIL-DAS IST VALTER

Planinarsko društvo Skakavac otvara trail sezonu i po četvrti put za redom organizuje trku Valter Trail-Das ist Valter, koji se održava 04.03.2023. godine u Sarajevu.

Prijave za ovu uzbudljivu trku su otvorene do 19.02.2023. godine, a zainteresovani trkači se mogu prijaviti na stranici Valter Trail. Oni koji se prijave imaće priliku iskusiti raznolik teren na stazi dužine 16 kilometara.

Ova trka nas podsjeća na tekovine narodno-oslobodilačke borbe jer se kreće dijelom rute kojom je prolazio slavni Igmaski marš 1942. godine, ali i na prirodne ljepote oko Sarajeva. Trka starta od planinarskog doma „Motka“, a učešćem na trci prihvaćate izazov da po šumama, uzbrdicama i kroz potok testirate svoje granice i izazovete sebe.

Sekretar PD Skakavac, Dragan Žabić navodi: “Veoma je važno da učesnici koji se prijavljuju budu svjesni dužine i specifičnosti staze, važno je da imaju sposobnost da budu samostalni na planini i da adekvatno odgovore na eventualne poteškoće na koje mogu naići. Posebno apelujemo na adekvatno odijevanje kako bi se učesnici mogli prilagoditi klimatskim uslovima koji se na planini jako brzo mogu promijeniti.”

Proglašenje pobjednika je planirano u 12:30, a organizatori obećavaju dobro druženje na cilju kod planinarskog doma „Motka“.

Dođite na Motku da podržimo odvažne, hrabre i izdržljive trkačice i trkače. Das ist Valter!

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Amra Švrakić predlaže za Kidsinfo: 5 destinacija idealnih za porodično vikend putovanje

Naredna priča

Jedinstvena prilika: Noćenje u luksuznoj pariškoj palači za samo 37 eura

Najnovije iz VIJESTI

-->