fbpx

Majke djece koja su pobijedila rak: Ne brini mama, bit će sve u redu

Danas se obilježava Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka. Tim povodom se na svom Facebook profilu oglasila Lejla Huseinović, majka dječaka Maka Hasića koji je iz borbe s rijetkim i agresivnim oblikom ne-Hodgkinovog limfoma, naziva Burkittov limfom izašao kao pobjednik. Naime, Lejla je podijelila uspomenu koja sadrži emotivnu poruku.

Nadam se (da me nikad nećeš razumjeti). Nadam se da nikada nećeš čuti rečenicu koja glasi: „Tvoje dijete ima rak“. Nadam se da nikada nećeš čuti riječi: „Žao mi je, prognoza nije dobra“. Nadam se da nikada nećeš morati gledati kako ti dijete pripremaju za kemoterapiju i slušati kako ti ono, uplašenog pogleda i prikopčano na infuziju, s „portom“ ugrađenim u prsa, govori: „Ne brini, mama, bit će sve u redu“. Nadam se da nikada nećeš morati pridržavati svoje dijete dok povraća zelenu žuč. Nadam se da mu za ručak nikada nećeš morati davati komadiće leda. Nadam se da nikada nećeš morati gledati kako onaj „lijek“ za koji si se molila polako otima identitet tvojega djeteta, dok ono, gubeći kosu, postajući nalik kosturu, lica prekrivenog prištevima, sve manje sposobno da hoda ili se kreće, gleda u tebe s nadom u očima i govori: „Bit će sve u redu, mama“. Nadam se da nikada nećeš morati provoditi duge tjedne u bolnici i, bez imalo privatnosti, spavati na podu, licem prema zidu, prigušujući svoj plač. Nadam se nikada nećeš gledati drugu majku dok sama, zgrčena u mračnom bolničkom hodniku, bezglasno jeca jer su joj rekli: „Ništa više ne možemo učiniti – napisala je ona.

Povodom ovog datuma oglasila se i Indira Omerović, majka hrabre djevojčice Dalal iz Bihaća koja je nakon višemjesečne borbe pobijedila najteži oblik leukemije.

Naša Dalal, naš hero. Snaga. Ljubav. Ponos. – napisala je ona uz kćerkinu fotografiju.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Savjeti stručnjaka: Kako zaštititi dijete od opasnosti koje nosi internet?

Naredna priča

Poletno fokusirajte svoju energiju: Birajte Domestic Imuno liniju proizvoda

Najnovije iz VIJESTI

-->