fbpx

Sanja Marinković o sinu i razvodu: Borba ne prestaje otkako je u pubertetu

Poznata TV voditeljica Sanja Marinković s bivšim suprugom Aleksandrom ima 13-godišnjeg sina Strahinju. Ona ne krije da su sinove teen godine sa sobom donijele nove izazove.

Borimo se otkako je ušao u pubertet, ali moram da priznam da je vrlo poslušan. Voli školu, što je dobro. Vrlo je ambiciozan. Na sve ostale probleme, što se tiče nestašluka, sam spremna. Sigurno ću ga pratiti, ali je on za sada još mali za to – rekla je ona za srbijanske medije.

Podsjećamo, Sanja je relativno nedavno prošla kroz iskustvo razvoda. O ovoj temi je javno govorila, te otkrila kako se njen sin izborio s ovim životnim periodom.

Mi smo to vrlo mudro odradili i Strahinja nije primjećivao da nešto nije u redu. Sada vidim da je skroz normalno prihvatio taj razvod, ali naravno ne mogu da budem sigurna da li će u budućnosti to imati neke posljedice. Upravo zato smo Aleksandar i ja zajedno prolazili sve kod psihologa i meni je mnogo značila ta pomoć. Pitala sam za svaki segment i šta ako Strahinja ovo kaže ili ako me pita ovo. Međutim, olakšavajuća okolnost je bila što ima dosta drugara kojima su takođe roditelji razvedeni, te mu nije bilo toliko čudno kada smo mu mi predočili situaciju. Mi smo sve postepeno posložili i čekali trenutak kad smo svi psihički stabilni da tu situaciju okončamo. Jednom prilikom sam rekla sinu: “Vidiš, tvoj drugar je malo kod tate, malo kod mame. To ti je razvod”. On je rekao: “A to je razvod? OK, onda super”. Tako sam uvidjela da je u redu s našom odlukom i da smo dobro uradili – kazala je ona.

Sanja je govorila i o tome čemu ju je razvod naučio.

– Vjerujem da mi u životu dobijamo ono što tolerišemo. Oduvijek sam za sve loše krivila prvo sebe, pa onda okolnosti i na kraju druge. Ne kažem da je to pametno, ali je možda mudro, jer najgore je živjeti s osjećajem žrtve, a naročito u ljubavi. Najvažnije je da naučimo da se ohrabrimo po mjeri svog srca i trudim se da tu lekciju savladam jer sam u ljubavi i odnosima u životu praštala mnogo. Što kažu terapeuti, imam loš mentalni menadžment i vjerovatno mi je i zbog toga trebalo mnogo godina da shvatim da tolerancija i praštanje nisu recept za sretan brak i da sam možda neke stvari u srcu i duši trebala mnogo ranije da stavim na mjesto koje mi prija i odem – kazala je ona.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Djeca u automobilu: Kako izabrati i do kada koristiti autosjedalicu

Naredna priča

Čips od kojeg se ne deblja: Napravite sami omiljenu grickalicu slavnih žena

Najnovije iz Djeca i Razvod

-->