fbpx
/

Najljepša životna uloga bh. tata: Neopisiv je osjećaj dobiti dijete

Biti roditelj jedna je od najljepših životnih uloga, kako za majke, tako i za očeve.

Iako o poznatim bh. muškarcima najčešće čitamo u kontekstu njihovih poslovnih uspjeha, dok se roditeljstvo, po nepisanom pravilu, tematski češće vezuje za majke, to svakako ne znači da i poznati muškarci ne uživaju u roditeljskoj ulozi.

U nastavku vam donosimo šta su pojedini poznati bh. muškarci rekli o ulozi oca.

Amel Ćurić

Sada drugačije posmatram život. Neopisiv je osjećaj dobiti svoje dijete. Hvala dragom Bogu da nam je dao tu nafaku – rekao je on u intervjuu za magazin Azra.

Maid Hećimović

Ajla i ja uživamo u svakom momentu sinovog odrastanja, upijamo svaki pokret, svaki osmijeh, svaki pogled… Iako sam oduvijek bio osjećajna osoba, s dolaskom Rayana postao sam, čini mi se, još osjećajniji. Ne postoji ništa na svijetu što mi je preče od nekih njegovih potreba. Biti otac je najljepša uloga na svijetu – rekao je on u jednom od intervjua.

Miralem Pjanić

Jako je važan dobar odmor poslije treninga, jer naporno se trenira, mnogo je utakmica, i to sve zahtijeva jedan kvalitetan odmor da bismo mogli na terenu dati maksimum. A uz to i moj sin Edin mi je dodatna energija i snaga. Edin jako voli fudbal i često nas dvojica igramo fudbala, a što se tiče njega i njegovog izbora, da li će to biti fudbal ili nešto skroz treće, neka on sam odluči, naravno, ako to bude fudbal, bit ću sretan prvo zbog njega da je izabrao ono što voli – rekao je on.

Adis Škaljo

Roditeljska uloga do sada je najljepša uloga u seriji zvanoj život. Promijenila nas je onoliko koliko nam je donijela našu najveću radost, Nou, i učinila da svaki dan živimo svoju bajku. Mnogo smo staloženiji i lakše prihvatamo i činimo stvari koje ranije nismo ni pomislili da možemo ili želimo. Naravno, mnogo je sitnica koje ti oduzmu energiju, učine te slabim i iscrpljenim, ali i izmame ti osmijeh na lice, pa za sada kažemo da naš dan u konačnici s Noom ima bajkovit završetak – kazao je on.

Danko Delibašić

Foto: Almin Zrno

– Mislim da su izazovi roditeljstva oduvijek veliki. U razvijenim zemljama je izazov usmjeriti djecu i pomoći im da budu časni, nepotkupljivi i karakterni ljudi. U BiH je baš za uplašiti se. Ni na šta u životu roditelji nemaju veći uticaj, nego na odrastanje svoje djece. To je odgovornost koja nema konkurencije. Na meni je da dam svu svoju ljubav i umjeće. Nadam se da će im to pomoći da izrastu u dobre osobe željne znanja, u odane prijatelje, istinoljupce, te u ambiciozne ljude bez kompleksa – kaže on.

(azra.ba, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Interijer: Ovako izgleda dom jedne od omiljenih blogerica

Naredna priča

Video: Ovako trenira Jennifer Lopez, a možete i vi

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->