fbpx

Dogs Trust nastavlja sa online Zoom radionicama

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH u okviru svog Programa edukacije školske djece provodi besplatne online edukativno zabavne radionice još od kako su škole zatvorene zbog pandemije COVID-19. 

Tokom  izolacije Dogs Trust edukatori su uz učešće instruktora za obuku pasa i njihovih ljubimaca, veterinara i drugih gostiju, organizovali ta interaktivna online druženja na kojima su djeca na zabavan način učila o važnom pitanju sigurnosti s psima i odgovornom vlasništvu pasa.

Kao poseban uspjeh izdvajaju  nedavnu, veoma posjećenu i zanimljivu radionicu na temu “Psi koji rade” na kojoj su gosti bili predstavnici Uprave Policije Kantona Sarajevo, Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet i organizacije Norveška narodna pomoć.  

Fondacija Dogs Trust nastavlja s online Zoom radionicama i najavljuje  seriju novih besplatnih radionica, uključujući one za predškolce, te radionice za školarce kroz koje će na najzabavniji način učiti i školske predmete. 

– Iako se život postepeno vraća u normalu, škole ostaju zatvorene, a djeca još uvijek vole učiti i razgovarati o psima, u toku su Dogs Trust besplatne online radionice koje će se nastaviti provoditi i tokom ljeta, a na kojima se o temi pasa uči kroz školske predmete među kojima su i oni koje neka djeca inače možda i ne vole toliko. Djeca će u ovim radionicama učiti matematiku kroz zadatke o troškovima držanja ljubimca i sterilizaciji pasa, biologiju kroz savjete veterinara o zdravlju pasa i higijeni koja je važna za cijelu zajednicu, historiju kroz priču o prvom psu u svemiru – psu Laika, Engleski jezik kroz razgovor psima i sigurnosti u blizini pasa, i još mnogo toga –  saopćeno je iz Dogs Trusta. 

Od 8. do 12. juna planirane su i zanimljive i korisne radionice za predškolce na koje ih roditelji mogu prijaviti na web stranici Dogs Trusta, a u okviru obje vrste radionica bit će i brojne nagradne igre na kojima će djeca moći osvojiti nove,  korisne i super zabavne nagrade. 

Dogs Trust poziva roditelje da što prije prijave svoje predškolce i školarce na radionice  na  linku: VIDEO

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Domaća zadaća za 8. razred: Geografija – Sistematizacija nastavnog gradiva

Naredna priča

Naida Kundurović objavila poučan video: Spisak stvari za porodilište

Najnovije iz VIJESTI

-->