fbpx
///

Kidsinfo preporuka: Kreativne i zabavne aplikacije za osnovce

Roditelji su često u dilemi oko toga da li djeca previše koriste pametne uređaje, te koji su to sadržaji koji im okupiraju pažnju. No, trebate znati da vaše dijete pomoću pametnih uređaja može razvijati i svoju kreativnost, a mi vam u nastavku predlažemo zabavne i kreativne aplikacije
namijenjene osnovcima. 

DRAW IT 

Draw it je aplikacija koju vole  djeca, ali i odrasli. Radi se o igrici u kojoj nam je zadan predmet koji moramo preslikati na papir kako bi naš partner u igri prepoznao o čemu se radi. Osim što će se zabaviti, djeca će vježbati crtanje.

MAGIC PIANO 

Ukoliko je vaše dijete zainteresovano za muziku, te ima želju da svira klavir, aplikacija Magic Piano je pravi izbor. Uz pomoć nje dijete, kroz igru, može upoznati različite tonalitete i osnove sviranja koje su mu potrebne ukoliko odlučite da mu kupite pravi klavir. Potrebno je samo odabrati određenu pjesmu i slijediti svjetlost koja će „voditi“ prste do pravilno odsviranih nota.

SKETCH 

Sketch je aplikacija namijenjena djeci koja žele da nauče crtati i slikati. Naime, ova aplikacija svakog dana daje novi zadatak, kao i upute za realizaciju. Korisnici aplikacije crtaju i slikaju na papiru, a potom svoje radove mogu fotografisati i podijeliti s drugim korisnicima, što Sketch čini svojevrsnom društvenom mrežom. Vrijedi spomenuti i to da aplikacija nudi savjete stručnjaka iz oblasti likovne umjetnosti.

CARTOON AVATAR PHOTO MAKER 

Ako je vaš školarac zainteresovan za izradu sopstvenih crtanih filmova, onda je Cartoon Avatar Photo Maker aplikacija pravi izbor za njega. Riječ je o aplikaciji koja nudi razne opcije za uređivanje avatara, te pruža mogućnost da crtani lik koji dijete kreira izgleda kao neko koga poznaje. Prednost ove aplikacije je i u tome što je jednostavna za korištenje, a uz zabavu nudi i mogućnost izražavanja i razvoja kreativnosti.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Vikend na planini: Oprema koju trebate imati

Naredna priča

Jesen u meni: Jelena Jugović Tuncel kao modna inspiracija

Najnovije iz Art i craft

-->