fbpx

Kako poboljšati pažnju kod djece?

Donosimo vam nekoliko savjeta kako poboljšati pažnju kod djece. 

  • Dijete u blizini ne treba imati ništa što mu odvlači pozornost. Koncentraciju izuzetno remete glasna glazba, buka televizora ili glasan razgovor ukućana. Vaš i djetetov kutak za čitanje treba ga zaista razveseliti svaki put kada ulazite u zonu čitanja koju će svako dijete prepoznati i tako ga navikavate na način čitanja i koncentraciju i u kasnijoj dobi.
  • Neka djeca već s godinu dana pokazuju pažnju kod interaktivnog čitanja od čak desetak minuta dok nekoj djeci to uspijeva tek s 4 ili 5 godina.
  • Djeca trebaju od roditelja vrijeme i posvećenost – zajedničko aktivno čitanje dokazano potiče djecu na njihov cjelokupni razvoj.
  • Velika je važnost u interaktivnom čitanju ta što kroz takvo aktivno čitanje dijete uči slijediti pravila. Roditelji trebaju na svaki način poticati koncentrirano čitanje, a ako primijete da je dijete zaljubljeno u čitanje pustiti ga da čita maksimalno uz svoje druge obveze.
  • Najučinkovitiji način bogaćenja rječnika, koje je nužno za uspješno jezično izražavanje, kako pisano, tako i usmeno, jest čitanje knjiga.

Roditelji najbolje znaju što njihovo dijete voli, a što ne, što bi ga moglo zanimati više ili manje.

(wishmama.hr)

Prethodna priča

Zašto djeca polude kada vide majku

Naredna priča

Kako beba doživljava odvojenost od majke

Najnovije iz Pozitivno roditeljstvo

-->