fbpx

Kupovina s djetetom: Kako “muku” pretvoriti u radost

Odlazak u kupovinu s djetetom često se čini kao nemoguća misija. No, portal Mother and Baby objavio je nekoliko savjeta i trikova koji će vam sigurno olakšati ovu “aktivnost”. 

1. Upoznajte se s njihovim limitima

Poznavanje djetetovih, ali i vaših vlastitih limita, preduslov je uspješne kupovine.  Ako znate da će se vaš mališan unervoziti nakon otprilike 20 minuta kupovine, pokušajte sve obaviti u tom vremenskom okviru. Možda je dobra ideja da ne gubite vrijeme na artikle koji vam u tom trenutku nisu potrebni. Alternativno, poklonite svom mališanu nešto što će mu držati pažnju dok ne završite s kupovinom, nešto poput slikovnice ili neke grickalice.

2. Slikajte ih s igračkama koje žele

Bez obzira na to koliko se trudili da ne bude tako, prije ili kasnije završit ćete ispred neke police s igračkama, a vaše će dijete pokazivati prstom na neku kao da je jedina na svijetu. I nevjerojatno je koliko vaše “ne” može razbuktati iskre. Umjesto toga, recite djetetu da se namjesti pored igračke kako biste ga slikali. 

3. Osigurajte im mini-kolica

Neki supermarketi već imaju mini verzije kolica, ali ako to nije slučaj, vrijedi truda da nabavite vlastita. Dopustite vašem djetetu da gura svoja mini kolica, u koja ćete smjestiti sve stvari koje kupujete za njega. Osjećat će se jako odraslo dok gura kolica kroz supermarket i bit će uzbuđen dok stavlja artikle u njih.

4. Ponesite grickalice

Grickalice su dobar način da mališanima skrenete pažnju kada se unervoze. Pokušajte izbjegavati slatkiše i držite se zdravih grickalica jer ih šećer može učiniti hiperaktivnim, a ganjanje mališana po objektu nije zabavno.

5. Učinite da se osjećaju važno

Udijelite vašim mališanima malo odgovornosti tako što ćete im dati šoping listu kako bi precrtali artikle kada ih stavite u košaru. 

6. Dopustite im da pomognu

Možda će vam sve izgledati lakše ako vaše dijete jednostavno sjedi na kolicima, ali već nakon nekoliko minuta vjerojatno ćete se boriti da ga u njima zadržite. Ako baš žele hodati, dopustite im da izađu i da vam pomognu tako što će s police uzimati artikle koje im pokažete. 

(Index.hr, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Domaća zadaća za 8. razred: Matematika – Kružnica i krug

Naredna priča

dm drogeri markt BiH: Pasta na tri načina

Najnovije iz Ostalo

-->