fbpx

Pionirska dolina od sutra počinje s radom

Pionirska dolina i zoo vrt sutra počinje s radom nakon dvomjesečnog prekida rada zbog pandemije korona virusa.

Radit će svaki dan od 8 do 20 sati. Posjetioci će na raspolaganju imati sve sadržaje koje nudi taj rekreativno zabavni centar, ali se moraju strogo pridržavati propisanih mjera zaštite od korona virusa.

Obavezni su nositi zaštitne maske, upotrebljavati dezo barijeru na ulazu za obuću i dječija kolica, držati socijalnu distancu i ne dolaziti u grupama većim od pet članova, te izbjegavati veća okupljanja u samom prostoru. Na ulasku u prostor Pionirske doline uskoro će biti postavljen i tunel za dezinfekciju svih koji ulaze u prostor.

Pionirska dolina početkom sedmice u potpunosti je i dezinfikovana, a osim dječijih igrališta, staza za šetnju, mostova dezinfikovane su i sve nastambe i njihovi otvoreni dijelovi.

Dvomjesečna pauza u Pionirskoj dolini vrijeme je kada su u zoološkom vrtu rođeni mnogi mladunci, urađena su dva vještačka jezera, izgrađeni novi cvjetni dekori, urađena zaštitna ograda uz obalu Koševskog potoka, a iduće sedmice i cvjetne gredice uz staze za šetnju dobit će novo sezonsko cvijeće – saopćeno je iz KJKP Park.  

 

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

UNICEF BiH: Evo kako bi pandemija COVID-19 mogla da utiče na djecu u budućnosti

Naredna priča

Primjer Tuzlanke Azra Lukavačkić ohrabrenje djeci oboljeloj od malignih bolesti

Najnovije iz VIJESTI

-->