fbpx

Podigle revoluciju u savršenom Instagram svijetu: Mame pokazale kako zaista izgleda tijelo nakon porođaja

U moru “savršenih” žena i glamuroznih modela na Instagramu je pravo osvježenje vidjeti “stvarnu” ženu koja ne nud ljepšu sliku realnosti, već kao na tacni pruža sve svoje mane i vrline i pomaže nam na putu samoprihvatanja i borbe s određenim kompleksima. 

Upravo zbog toga su posebnu pažnu privukle majke koje su odlučile da na Instagramu objave fotografije na kojima se može vidjeti kako, zaista, izgleda žensko tijelo nakon porođaja. 

Želim da žene shvate da tijelo nije jedino što imaju, a što nekoga zanima. Želim da pokažu samopouzdanje kad nastupe promjene ili kada postane teško. Mi smo puno više od naših tjela i posljednje što treba jeste da nas to tijelo spriječi da vidimo šta se sve događa oko nas. Često su me pitali kako se mogu toliko dobro osjećati u svom tijelu. Iskreno? Sjetila sam se koliko je moje tijelo bilo nevažno za sve što je bitno u ovom svijetu i u odnosu s drugima oko mene. Mnogo mi je važnije kako ćeš se osjećati u mojoj prisutnosti, a ne šta misliš o mom tijelu – poručila je jedna od mama. 

Fotografije koje su objavile pogledajte u nastavku. 

(zena.blic.rs, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Domaća zadaća za 9. razred: Biologija – Naš mozak i iluzije

Naredna priča

INZ objavio savjete za trudnice u vrijeme pandemije: Panika nije opcija, oprez jeste!

Najnovije iz Samo za Mamu

-->