fbpx

Alternativna učionica: U toku su prijave za online muzejsko-obrazovne radionice

U vrijeme kada je za nas i naše najmilije najbolje da ostanemo kod kuće, muzej umjetnosti “Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine” odlučio je nastaviti s obrazovnim aktivnostima za djecu u online obliku.

Njihov najpopularniji muzejsko-obrazovni program za djecu školskog uzrasta “Alternativna učionica” nakratko će se useliti u Vaše domove putem Skype-a. 

Iako ovo znači da dva osnovna uslova muzejske pedagogije neće biti zadovoljena, a to su prisustvo u specifičnom arhitektonskom kontekstu muzeja i interakcija s orginalnim eksponatima, potrudit ćemo se da djeci putem fotografskih reprodukcija umjetničkih djela iz naše bogate kolekcije omogućimo konstruktivne diskusije i kreativne zadatke s različitim umjetničkim materijalima, svakodnevnim predmetima i ambalažom pomoću koje će učesnici reproducirati “zadato” umjetničko djelo – saopćili su.

Sve što je potrebno je da posjedujete Skype account, računar i pristup internetu. Online radionica će se održati putem grupnog video razgovora na skype accountu muzejske edukatorice Aide Šarac. Radionice za djecu uzrasta od šest do deset godina, na kojima će im biti predstavljeno djelo “Trubadur” Zuke Džumhura održat će se 06. maja (srijeda) sa početkom u 15:00 sati i trajat će do 16:30. Radionice za djecu od 11 do 14 godina, na kojima će im biti predstavljeno djelo “Staro kamenje i kruška u pejzažu” poznatog bh. umjetnika Bekira Misirlića  održat će se 07. maja (četvrtak) sa početkom u 18:00 sati i trajat će do 19:30.

Prijave su u toku, a broj mjesta je ograničen. 

(Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

dm drogerie markt BiH: Evo kako da čišćenje i pranje bude ekološki osviješteno

Naredna priča

Vlasnica profila My Bosnian Home: Porođaj u doba korone

Najnovije iz VIJESTI

-->