fbpx

Jelena Jugović Tuncel: Osoba sa simptomima korona virusa je putovala u našem avionu

Nekadašnja voditeljica i model, a danas uspješna bh. modna dizajnerica Jelena Jugović Tuncel je prije nekoliko dana sa suprugom Metinom i dvogodišnjim blizancima Kalinom Deniz i Aleksandrom Mertom putovala iz Sarajeva za Istanbul, a danas je na svom Instagram profilu otkrila da se s njima u avionu nalazila osoba zaražena korona virusom. Jučer nam je stigao poziv od porodičnog ljekara. Osoba sa simptomima korona virusa je putovala u našem avionu. Kada mislite da to vama ne može da se desi i onda dobijete ovakvu informaciju… Nisu nas zvali na testiranje, samo moramo biti kući 14 dana i ako nam se jave bilo kakvi simptomi gripe odmah da ih obavijestimo. Velika je sreća što ovaj virus ne može ništa djeci – napisala je Jelena. 

Podsjećamo, Jelena je jučer za naš portal govorila o putovanju s dvoje mališana u vrijeme kada se, ukoliko okolnosti ne nalažu drugačije, preporučuje da svi ostanu u toplini svog doma.Odlučili smo da putujemo jer je moj suprug dobio informaciju da se letovi ukidaju. Nisam željela da „do daljenjeg“ ostajem u Bosni jer nam niko sa sigurnošću nije mogao da kaže kada će se ova situacija završiti- rekla je Jelena.Ona je dodala da su  tokom putovanja uz sebe imali sredstvo za dezinfekciju, tačnije jednu bočicu za tatu i Merta i jednu za mamu i Kalinu.

Maske nismo nosili jer kako djetetu od dvije godine objasniti da se to ne smije skidati? U avionu smo dobili listić u kojem su se nalazila pitanja o zdravlju i trenutnom stanju. To smo predali na pasoškoj kontroli. Avion je bio prilično prazan, tako da smo bili na idealnom rastojanju u odnosu na druge putnike. Na aerodromu u Istanbulu su na snazi mjere bezbjednosti, a to znači da su kamere koje prate temperaturu tijela svuda postavljene i oni koji su imali povišenu temperaturu su odmah zaustavljeni – rekla je ona.

Porodica se trenutno, a u skladu s preporukom stručnjaka, nalazi u samoizolaciji.

Pogledajte video u kojem Jelena govori o ovoj temi. 

{youtube}84FbjPMPPjk{/youtube}

(Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Ostanite u kući: Dostava hrane na vašu adresu u Sarajevu, Tuzli i Zenici

Naredna priča

Kidsinfo.ba savjetuje: Animirajte djecu tokom trajanja karantena

Najnovije iz Samo za Mamu

-->