fbpx

4 vrste pjesama koje svaka trudnica treba za rađaonicu

Možda si se već počela pripremati za porod, ali uz uobičajenu pripremu ne bi bilo loše napraviti listu pjesama koja će ti pomoći da lakše podneseš trudove.

Nemoj zaboraviti uključiti pjesme različitih žanrova. Od snažnih ženskih pjesama preko balada do onih koje potpuno dižu adrenalin; to su melodije koje vam mogu pomoći u tvom posebnom danu, a odgovarat će svakoj fazi poroda koji prolazite. Naravno na svoju listu stavi pjesme koje ti daju snagu i one koje te opuštaju.

1. Snažne ženske pjesme

Vi sve možete! Takve melodije će vas “zapaliti” i osjećat ćete se kao super jaka i nepobjediva žena. Savršeno za prvu fazu poroda kada vaši trudovi počnu, znate da vaše tijelo ima još puno toga za napraviti, a i uzbuđeni ste što je porod konačno počeo.

I Will Survive – Gloria Gaynor

Iako vjerovatno ne prolazite prekid veze, ova pjesma je odlična jer vas u idućim satima čeka veliki životni izazov. Također, ova pjesma s moćnim glasom Glorije Gaynor će svakoj ženi uliti dodatnu snagu. Kao i u pjesmi možda ćete se i vi na početku trudova osjećati preplašeno, a možda ćete i poželjeti malo zaplesati.

Spice Up Your Life

Spice Girls Ne samo da ova pjesma vesela i prpošna, nego su i stihovi pozitivni i možda vas dovoljno opuste dok se pripremate za rađaonu.

Roar – Katy Perry

Snažna pjesma s jakim vokalom – možete usmjeriti svoju unutarnju tigricu kako bi vam pomogla da lakše prođete kroz kontrakcije.

Run the World – Beyonce

Ko vodi svijet? Žene. Ništa tu tvrdnju bolje ne opisuje nego čudo rođenja i žensko tijelo koje je sposobno proći cijelu trudnoću i porod.

2. Nježne i opuštajuće pjesme

Nakon što su trudovi počeli, a bol polako postaje sve jača shvatit ćete da će proći još mnogi sati prije nego vaš mališan dođe na svijet. Nježne melodije mogu vam smiriti dušu i dati vam dodatnu snagu kako bi vaš porođaj prošao što ugodnije. Probajte se opustiti uz muziku.

You’re beautiful – James Blunt

Pjesma koja će mamu i u ovom trenutku podsjetiti da je lijepa.

Here Comes the Sun – The Beatles

Prekrasna i pozitivna pjesma koja će vas samo još jedanput podsjetiti kako vaša nevjerojatna beba uskoro stiže.

Ain’t no Mountain – Marvin Gaye & Tammi Terrell

Savršena pjesma s prekrasnim tekstom i lijepim glasovima uz koju možete biti fokusirani na vašu bebu i misliti na trenutak u kojem ćete ju ugledati.

3. Pjesme uz koje ćete se osjećati kao pobjednica

Možda vam se čini da polako ostajete bez energije, ali ove pjesme pomoći će vama i partneru da se osjećate dobro, i kao pobjednici jer to i jeste!

Beautiful Day – U2

Možda ste došli do trenutka kada osjećate samo bol, ali ova pjesma podsjetit će vas da se trenutno događa najljepši dan u vašem životu.

Tubthumping – Chumbawumba

Pjesma uz koju znate da će sve uskoro proći i da će uskoro nestati sva bol. Uz ovaj snažan refren bit će sve lakše.

  Walking On Sunshine – Katrina & the Waves

Zarazna, vesela i sretna pjesma. Treba li vam nešto drugo?

4. Kraj je blizu

Svi znamo da se porod ne može isplanirati i da su svi događaji u rađaonici jako ozbiljni. Možda je iza vas jako duga noć ili dan i sada ste već postali umorni, nervozni i pod velikim stresom. Ove melodije će vam olakšati stres, a možda će i bolničko osoblje uživati u njima.  

Stayin’ Alive – Bee Gees

Nešto u vezi ove pjesme je tako pozitivno i cool. Samo poslušajte ove glasove i ritam i vaše tijelo će se opustiti, a i nervoza u sobi bit će manja.

Lionel Richie – All Night Long (All Night)

Velike su šanse da se vaš porođaj oduljio i da više ne brojite sate jer ih je previše. Lijepa pjesma iz osamdesetih vas svakako može opustiti.

(miss7mama.24sata.hr/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Psiholozi tvrde: Nered je okidač za stres i tjeskobu

 

 

Prethodna priča

Psiholozi tvrde: Nered je okidač za stres i tjeskobu

Naredna priča

Ovo su razlozi zašto su prosječni učenici često uspješniji u životu

Najnovije iz Vodič kroz trudnoću

-->