fbpx

10 ideja za predivnu rođendansku zabavu van kuće

Da pitate trogodišnjake ili prvačiće oni bi uvijek radije bili vani nego u kući, kako bi mogli trčati i istraživati šareni svijet oko njih. Tako je i kada dođe vrijeme rođendana kada svi žele dovesti mnogo prijatelja na zabavu. Neka to budu razlozi zbog kojih vašu zabavu za mališane, ako je vrijeme lijepo, radije možete pripremiti vani.

Biće to puno zabavnije za sve, a i jednostavnije je napraviti veliku zabavu van kuće. Inspiraciju vam možda pruži lista prijedloga za rođendansku zabavu koju smo napravili za vas.

1. Zabava sa životinjama

Napravite nekoliko traka za glavu sa ušima, nekoliko repova i pustite djecu da se maskiraju u najdraže životinje. Biće sjajno ako imate kućne ljubimce poput psića, mačića ili zečića onda ih djeca mogu uključiti u svoju zabavu s temom životinja. Biće pažljivi prema njima sigurni smo.

2. Posjeta farmi
Lagan način za organizovati zabavu sa životinjama biće posjeta farmi ili vrtu u kojem djeca imaju priliku naučiti više o dresuri životinja. Neka to bude zabava s nazivom – istraživanje farme. Vidjeće farmu u punom sjaju, vidjeti kako se one hrane i upoznati nekoliko krznenih prijatelja. Znaju li vaša djeca kako se rađaju i zovu neke životinje sa farme? Neka to na ovoj zabavi nauče.

3. Sport
Rođendanko je talentovani sportista? Onda je ovo savršena tema za vas pa neka se djeca obuku u omiljene sportiste i tako prisustvuju zabavi. Ako je to fudbal, onda će tu biti jako puno lopti i igara s njima, a da li ćete im na kraju podijeliti nagrade i medalje ostaje da sami odlučite.

4. Karneval
Ima li neko ko ne voli boje, maskiranje i šečernu vunu? Postavite teren za igre u dvorištu, mjesto za pravljenje hot dog sendviča i pronađite nekoga ko će oslikavati dječija lica. Sajan recept za party vjerujte.

5. Dan na plaži
Ako vam je blizu, znate da plažu svi vole pa i najmanja djeca. Baš za te najmlađe na plaži napravite maleni bazen u kojem će se kupati. Ovo je mjesto na kojem možete napraviti takmičenje u pravljenju kula i dvoraca od pijeska. Sladoled naravno mora biti tu, da bude nagrada za najbolje, ali i one kojima gradnja ne uspije baš kako su zamišljali.

6. Gradilište
Djeci podijelite kacige ili šešire kakve nose majstori i pustite ih da grade šta žele od lego kockica, grana ili drugih stvari koje nađete u dvorištu. Vidjećete, da će se brzo uživjeti u ulogu i poželjeće da naprave kuće i još mnogo toga.

7. Likovna zabava
Ovo je zabava sa bojama, kredama u bojama, vodenim bojama i temperama. Pustite ih da slikaju i možda baš u svom dvorištu otkrijete novog Pikasa. Ipak, važno je i da boje bude moguće oprati s odjeće jer će toga sigurno biti.

8. Zabava s dinosaurima
Puštanje djece da se igraju istraživača i naučnika može biti jako zabavno. Potrebno je da napunite kutije pijeskom, igračke dinosaura zakopate u pijesak, djeci podijelite naočale kako bi izgledali kao doktori i profesori iz filmova koje su voljeli gledati, a zatim ih pustite da istražuju. Samo ih posmatrajte, te znatiželjne oči i pametno razmišljanje će se brzo ukazati.

9. Skriveno blago
Čitanje može biti dosadno za onu djecu koja to još ne znaju, ali slike im dugo drže pažnju. Sakrijte nekoliko slika u dvorištu koje otkrivanjem vode jedna do druge. Korak po korak doći će do blaga koje može biti u obliku slatkiša koje vole, igračaka ili bilo čega što vole.

10. Vremenska kapsula
Neka na ovoj zabavi mališani nacrtaju najdraže stvari i naprave listu najdražih sitnica. Takve bilješke stavite u galone i zatim ih djeca mogu ukrasiti. Kada ste to napravili zakopajte ih zajedno u dvorištu i iskopajte na nekom od narednih rođendana. Kad odrastu biće im super zabavno otkriti šta su voljeli dok su bili mali.

Isprobajte, neke od ideja će vam se svidjeti, dok će fotografije napravljene na zabavi nakon mnogo godina biti predivne uspomene.

(Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

6 načina pomoću kojih ćeš probuditi brbljivca u djetetu

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodna priča

6 načina pomoću kojih ćeš probuditi brbljivca u djetetu

Naredna priča

5 razloga zašto je skandinavski model školstva među najboljim u svijetu

Najnovije iz Rođendani

-->