fbpx
//

GINEKOLOGINJA OBJASNILA Zašto je oporavak odmah nakon porođaja fizički nemoguć

Neke žene znaju se pohvaliti kako su se u formu vratile kratko nakon porođaja.

I zbog toga se mnoge novopečene majke osjećaju loše, pa je ginekologinja Jennifer Lincoln odlučila objasniti zašto je oporavak odmah nakon porođaja fizički nemoguć.

U samo 30 sekundi uspjela je pokazati zašto je apsurdno očekivati da će netko tko je tek rodio izgledati kao prije trudnoće.

Jeste li znali da je maternica žene koja nije trudna veličine limuna, dok u trudnoći naraste kao lubenica, ili više? Pa sada to znate“, rekla je.

Drugim riječima, trudnoća traje 40 sedmica i čitavo to vrijeme tijelo žene se mijenja, pa nije realno očekivati da će se u roku od par tjedana vratiti na staro.

Maternica se počinje stezati nakon što posteljica izađe, vraćajući se na normalnu veličinu za otprilike šest tjedana“, dodala je dr. Lincoln.

@drjenniferlincoln

Onve again I am asking new parents to know that your body is beautiful and amazing! (That postpartum uterus size is right after baby and placenta are out! It starts shrinking immediately but TAKES TIME!!) #newmom #postpartum #postpartumbody #obgyn

♬ original sound – Dr. Jennifer Lincoln

Mnoge ženepožalile su se na pritisak s kojim se suočavaju novopečene majke. Kažu da je obeshrabrujuće gledati kako se nešto nemoguće nameće ženama koje su tek rodile.

Prethodna priča

DOSKOČITE SVOM MALIŠANU I za tvrdoglavost ima "lijeka"

Naredna priča

POČINJE RASPUST Neka i kod kuće bude zabavno

Najnovije iz Porod

-->