fbpx

Sarah Čerkez o majčinstvu: Nimra je moj najveći životni uspjeh

Nije tajna da je Sarah Čerkez jedna od najuspješnijih bh. manekenki s obzirom na činjenicu da je tokom svoje dugogodišnje karijere ostvarila saradnju s brendovima poput: „Dolce&Gabbana“, „Roccobarocco“, „Moschino“, „Caratere“, „Wolford“…

No, Sarah je sada posvećene porodičnom biznisu i majčinstvu, ulozi koju je dobila kada je prije četiri godine rodila kćerku Nimru. Ona je za magazin Azra govorila o roditeljstvu i kćerki.

Nimra je moj najveći uspjeh i ponos. Toliko je draga i umiljata i veoma je poslušna. Voli da pleše i ide na balet, privlače je jezici i nekako uživa da malo priča na italijanskom, malo na engleskom i malo na njemačkom. Uz mene i moj ritam zavoljela je putovanja, pa sada jedva čeka kada ćemo negdje ići. Često je vodim na jahanje, pa je sad već mali iskusni jahač konja, i trudim se da sto više vremena provodimo u prirodi, idemo na izlete, organizujemo mini piknik u parku. Želim da ima djetinjstvo koje provodi na čistom zraku među djecom, a ne u četiri zida ispred tv-a ili iPada. Igramo se školice, preskačemo štrik, ćora bake, crne marice, klikera, i svih igara koje i mene podsjećaju na moje djetinjstvo – kazala je ona.

Sarah je otkrila i to šta joj je posebno bitno kada je odgoj kćerke u pitanju, te u kakvu osobu bi voljela da Nimra izraste.

Sretnu, svjesnu, zadovoljnu i zdravu mladu ženu, okrenutu pravim životnim vrijednostima. Želim joj pružiti djetinjstvo bez mobitela i virtualnog svijeta. Mišljenja sam da maloj djeci uopće ne treba davati pristup telefonima, tabletima i slično, i tako i postupam i jako sam stroga u vezi s tim. Ona ne zna šta je YouTube, igrice itd., čak i uz nju i sama sam mnogo manje na telefonu. Voljela bih da se obrazuje, ali, ukoliko bude imala drugačije želje i ambicije, imat će moju punu podršku.  Trudim se da joj svojim primjerom pokažem šta je ispravno, a šta ne. Aktivno je uključena u moj život, redovno je vodim na yogu i u teretanu sa sobom, iako je još vrlo mala, često je i vodim na posao u kancelariju ili u „Snogu“, da vidi šta mama radi kada svaki dan kaže da ide na posao. Vidim da uživa u tome, mala je, ali već razumije da postoje obaveze i odgovornosti – kazala je.

(Azra.ba, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Moda za trudnice: Nezira Muhović kao inspiracija

Naredna priča

Porodila se Merima Šemić Prguda

Najnovije iz Celebrity roditelji

Camila Coelho rodila sina

Camila Coelho, jedna od najpoznatijih svjetskih influenserica, rodila je sina. Kako je to svojstveno pripadnicima njenog

-->