fbpx

Sarah Čerkez o majčinstvu: Nimra je moj najveći životni uspjeh

Nije tajna da je Sarah Čerkez jedna od najuspješnijih bh. manekenki s obzirom na činjenicu da je tokom svoje dugogodišnje karijere ostvarila saradnju s brendovima poput: „Dolce&Gabbana“, „Roccobarocco“, „Moschino“, „Caratere“, „Wolford“…

No, Sarah je sada posvećene porodičnom biznisu i majčinstvu, ulozi koju je dobila kada je prije četiri godine rodila kćerku Nimru. Ona je za magazin Azra govorila o roditeljstvu i kćerki.

Nimra je moj najveći uspjeh i ponos. Toliko je draga i umiljata i veoma je poslušna. Voli da pleše i ide na balet, privlače je jezici i nekako uživa da malo priča na italijanskom, malo na engleskom i malo na njemačkom. Uz mene i moj ritam zavoljela je putovanja, pa sada jedva čeka kada ćemo negdje ići. Često je vodim na jahanje, pa je sad već mali iskusni jahač konja, i trudim se da sto više vremena provodimo u prirodi, idemo na izlete, organizujemo mini piknik u parku. Želim da ima djetinjstvo koje provodi na čistom zraku među djecom, a ne u četiri zida ispred tv-a ili iPada. Igramo se školice, preskačemo štrik, ćora bake, crne marice, klikera, i svih igara koje i mene podsjećaju na moje djetinjstvo – kazala je ona.

Sarah je otkrila i to šta joj je posebno bitno kada je odgoj kćerke u pitanju, te u kakvu osobu bi voljela da Nimra izraste.

Sretnu, svjesnu, zadovoljnu i zdravu mladu ženu, okrenutu pravim životnim vrijednostima. Želim joj pružiti djetinjstvo bez mobitela i virtualnog svijeta. Mišljenja sam da maloj djeci uopće ne treba davati pristup telefonima, tabletima i slično, i tako i postupam i jako sam stroga u vezi s tim. Ona ne zna šta je YouTube, igrice itd., čak i uz nju i sama sam mnogo manje na telefonu. Voljela bih da se obrazuje, ali, ukoliko bude imala drugačije želje i ambicije, imat će moju punu podršku.  Trudim se da joj svojim primjerom pokažem šta je ispravno, a šta ne. Aktivno je uključena u moj život, redovno je vodim na yogu i u teretanu sa sobom, iako je još vrlo mala, često je i vodim na posao u kancelariju ili u „Snogu“, da vidi šta mama radi kada svaki dan kaže da ide na posao. Vidim da uživa u tome, mala je, ali već razumije da postoje obaveze i odgovornosti – kazala je.

(Azra.ba, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Moda za trudnice: Nezira Muhović kao inspiracija

Naredna priča

Porodila se Merima Šemić Prguda

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->