fbpx

Daleko od kraljevskog tretmana: Vrtić koji su Meghan i Harry izabrali za sina

Britanski princ Harry sa suprugom Meghan i dvoje mališana živi u Kaliforniji. Nije tajna da su, između ostalog, zbog izbora Amerike za državu u kojoj će živjeti, lišeni brojnih kraljevskih povlastica.

Upravo zbog toga su njihova djeca lišena odgoja po kraljvskim principima, ali to svakako ne znači da za njih ne biraju najbolje. Naime, njihov stariji sin Archie ide u vrtić u kojem uči i španski jezik, a ima i časove iz muzike, plesa, glume i informatike, ali i “tradicionalne predmete” poput emocionalne pismenosti i toga kako biti ljubazan.

Kako su za strane medije otkrili roditelji druge djece, Archievi drugari i ne znaju za njegovo kraljevsko porijeklo.

Harry često dovodi Archieja u školu i dolazi po njega. Čini se da je jako dobar tata. Svi su roditelji opušteni oko Harryja i Meghan, niko ne diže buku oko toga. Što se tiče druge djece, Archie je jedan od njih. Ne znaju da mu je tata član kraljevske porodice i vjerovatno im to ne bi ni bilo važno. Jedino u slučaju da je Meghan baš Disneyeva princeza – rekao je jedan od roditelja.

Vrtić je, kako to prenose strani mediji, organizovan u manje grupe, a djecu uče o zaštiti okoliša. Imaju veliki vrt koji je pun slavuja, voćki i raznih biljaka koje djeca njeguju.

Podsjećamo, Meghan i Harry imaju i mlađu kćerku Lilibet koja je rođena u junu prošle godine.

(azra.ba, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Doktorica kliničke psihologije Lejla Čišić: Kako održati i podići samopouzdanje kod djece

Naredna priča

Interijer: Zavirite u novi porodični dom Damira Džumhura

Najnovije iz VIJESTI

-->