fbpx

Ponovo je učila da hoda: Poznata glumica o zdravstvenim problemima nakon porođaja

Poznata srbijanska glumica Kalina Kovačević je tokom gostovanja u emisiji “Balkanskom ulicom” govorila o zdravstvenim problemima s kojima se suočila nakon porođaja.

Tri dana nakon što sam rodila Mionu, dobila sam sepsu. Inficirala mi se materica, bila sam šest sedmica u bolnici. Beba je bila sa mnom, ali u boksu jer dijete ne možeš da dojiš. Bila sam na teškim antibioticima. To mi je veoma stresan period u životu. Kada sam imala kliničku smrt, prošlo mi je u glavi šta će biti s mojim djetetom i poslije toga se više ničega ne sjećam. Uplašila sam se ko će moju kćerku formirati kao ženu i ličnost – rekla je.

Otkrila je da je nakon ovoga ponovo učila da hoda, a snagu je pronašla u svojoj kćerki.

Dosta žena me pita kako sam imala hrabrosti za drugu trudnoću. Nakon prve sam učila da hodam, jer sam prvo ležala na održavanju trudnoće pet mjeseci i onda sam još dva mjeseca bila u bolnici dok sam se borila sa sepsom koja iscrpljuje organizam. Od ležanja sedam mjeseci mi se stvorila voda u kuku, a rana inficirala i nije mogla da zaraste. Prosto nisam mogla da povežem, laički da kažem, noge i ruke da ih pomijeram. Išla sam na vježbe. Sjećam se aplauza kada sam prvi put mogla samostalno da dohvatim flašicu vode. Znam šta znači biti nemoćan i zato cijenim ovo danas što imam – rekla je.

Podsjećamo, ona je u jednom od intervjua govorila o predrasudama s kojima se suočila zbog rođenja kćerke van bračne zajednice.

– To je nevjerovatno. Kada u Srbiji rodite vanbračno dijete, odmah vas etiketiraju da morate da se udate. Ne vidim razlog zašto mi koji nismo vjenčani, a imamo djecu, moramo da budemo udati. Ja nisam udata. Ja sam iz prvog, jednog jedinog braka koji sam imala rodila Mionu, a iz druge vanbračne zajednice sam rodila Aniku. Sama živim sa svoje dvoje djece i uopšte mi nije jasno zašto bih morala da budem udata i da imam supruga. Ne, nemam i mnogo sam srećna sa svoje dvije kćerkice – rekla je ona.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Video: Kako detaljno očistiti veš mašinu

Naredna priča

10 bh. destinacija koje možete posjetiti za vikend

Najnovije iz Celebrity roditelji

Camila Coelho rodila sina

Camila Coelho, jedna od najpoznatijih svjetskih influenserica, rodila je sina. Kako je to svojstveno pripadnicima njenog

-->