fbpx

Ponovo je učila da hoda: Poznata glumica o zdravstvenim problemima nakon porođaja

Poznata srbijanska glumica Kalina Kovačević je tokom gostovanja u emisiji “Balkanskom ulicom” govorila o zdravstvenim problemima s kojima se suočila nakon porođaja.

Tri dana nakon što sam rodila Mionu, dobila sam sepsu. Inficirala mi se materica, bila sam šest sedmica u bolnici. Beba je bila sa mnom, ali u boksu jer dijete ne možeš da dojiš. Bila sam na teškim antibioticima. To mi je veoma stresan period u životu. Kada sam imala kliničku smrt, prošlo mi je u glavi šta će biti s mojim djetetom i poslije toga se više ničega ne sjećam. Uplašila sam se ko će moju kćerku formirati kao ženu i ličnost – rekla je.

Otkrila je da je nakon ovoga ponovo učila da hoda, a snagu je pronašla u svojoj kćerki.

Dosta žena me pita kako sam imala hrabrosti za drugu trudnoću. Nakon prve sam učila da hodam, jer sam prvo ležala na održavanju trudnoće pet mjeseci i onda sam još dva mjeseca bila u bolnici dok sam se borila sa sepsom koja iscrpljuje organizam. Od ležanja sedam mjeseci mi se stvorila voda u kuku, a rana inficirala i nije mogla da zaraste. Prosto nisam mogla da povežem, laički da kažem, noge i ruke da ih pomijeram. Išla sam na vježbe. Sjećam se aplauza kada sam prvi put mogla samostalno da dohvatim flašicu vode. Znam šta znači biti nemoćan i zato cijenim ovo danas što imam – rekla je.

Podsjećamo, ona je u jednom od intervjua govorila o predrasudama s kojima se suočila zbog rođenja kćerke van bračne zajednice.

– To je nevjerovatno. Kada u Srbiji rodite vanbračno dijete, odmah vas etiketiraju da morate da se udate. Ne vidim razlog zašto mi koji nismo vjenčani, a imamo djecu, moramo da budemo udati. Ja nisam udata. Ja sam iz prvog, jednog jedinog braka koji sam imala rodila Mionu, a iz druge vanbračne zajednice sam rodila Aniku. Sama živim sa svoje dvoje djece i uopšte mi nije jasno zašto bih morala da budem udata i da imam supruga. Ne, nemam i mnogo sam srećna sa svoje dvije kćerkice – rekla je ona.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Video: Kako detaljno očistiti veš mašinu

Naredna priča

Amra Džeko: Djeci bih poklonila Planetu

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->