fbpx

Jedan sat pred ekranom može pogoršati psihičko zdravlje djece

Predavanje na temu “Utjecaj mobitela na mentalno zdravlje djece” održat će se 14. oktobra s početkom u 18 sati u Grand hotelu u Neumu, u organizaciji udruge Elpida, a pod pokroviteljstvom Općine Neum.

Kako se navodi u najavi događaja, problem s kojim se danas suočavaju kako roditelji tako i djeca, je sve veća ovisnost djece o ekranima. Rezultati su pokazali da je jedan sat dnevno ispred zaslona telefona, dovoljan da bi se djetetu moglo pogoršati psihičko zdravlje.

Konkretno, ove promjene se očituju padom znatiželje, samokontrole i emocionalne stabilnosti. Osim toga, ova djeca imaju više problema u komunikaciji s prijateljima.

Predavanja će održati mag. psihologije Ivana Galić Granić, fitness trenerica Ana Marija Penava, te prof.dr.sc. Ivana Sivrić, koja će govoriti na temu  “Influenceri i youtuberi – posao ili hobi u 21. stoljeću?”.

 Načelnik Neuma Dragan Jurković kazao je kako Općina rado podržava ovaj i slične projekte koji su od koristi stanovnicima Neuma.

–  Ovo je tema od goruće važnosti danas u vrijeme digitalizacije i ekranizacije te sam uvjeren kako će ovo predavanje biti zanimljivo i korisno za sve, a prvenstveno za našu djecu. Iz tog razloga Općina Neum je odlučila podržati ovaj projekt udruge Elpida – naglasio je Jurković.

Iz udruge Elpida pozvali su sve zainteresirane da dođu na predavanje kako bismo, kako kažu, barem malo osvijestili štetnost ekrana na psihu naše djece te važnost tjelovježbe za njihovo zdravlje.

(FENA, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Beauty tajne Lejle Filipović

Naredna priča

Interijer: Stan četveročlane porodice od 17 metara kvadratnih

Najnovije iz Mediji i tehnologija

-->