fbpx

Igračka koju mališani obožavaju: Znate li pravila Pop It igre?

Jedna od najpoželjnijih i najpopularnijih igračaka kod djece širom svijeta u posljednjih godinu dana zasigurno je Pop It Fidget, silikonska igračka s ispupčenjima koja podsjećaju na mjehuriće.

Iako je igračka prvi put proizvedena 2013. godine, nije doživjela znatan uspjeh. No, 2019. godine predstavljena je pod trenutnim nazivom, a zahvaljujući pojavljivanju u viralnom TikTok videu koji prikazuje majmuna kako se igra sa svojim primjerkom Pop It-a postala je toliko tražena da se može pronaći na policama prodavnica igračaka širom svijeta.

No, jeste li se ikada zapitali kako se “pravilno” igra s ovom igračkom? Naime, ona je predviđena za dva igrača, a započinje tako što prvo odigraju kamen-papir-makaze te pobjednik počinje prvi tako što pritiska onoliko mjehurića na podlozi koliko želi, ali samo u jednom redu ili koloni. Isto radi i sljedeći igrač, odnosno pritiska onoliko loptica koliko želi, s tim da to može učiniti u istom redu u kom je prethodno igrao protivnik (ako ih ima) ili može u nekom drugom. Tako igraju naizmjenično, dok ne ostane samo jedna. Onaj kome ostane poslednja loptica da je pritisne, gubi.

(klix.ba, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Istraživanje: Kako i zašto ekološka anksioznost utiče na odluke o potomstvu?

Naredna priča

Beauty tajne Lejle Filipović

Najnovije iz Igračke za djecu

-->