fbpx

Bh. glumica o trudnoći i spontanom pobačaju s kojim se suočila

Bh. glumica Nadine Mičić uživa u trudničkim danima. Ona je za Bonjour.ba govorila o ovom iskustvu, te otkrila da joj je termin za dva mjeseca.

Trudnoću zaista dobro podnosim, i trudim se svakodnevnicu voditi kao i inače. U prilog mi definitivno ide kraj pozorišne sezone i mogućnost odmora, mada, da to nije slučaj trudila bih se da radim koliko god mi to tijelo omogućava. Jedem, jedem, malo plačem na gluposti, pa opet jedem, u svemu tome se trudim prijatelje ubijediti da nisam dosadna trudnica i da me slobodno zovu na druženja na kojim nećemo pričati o gegicama, drugo se ništa značajno nije promjenilo – rekla je ona za ovaj medij.

No, Nadine je otkrila i to da joj ovo nije prva trudnoća, te da se tokom prethodne godine suočila sa spontanim pobačajem.

Spotani pobačaj sam imala prošle godine u junu, u devetoj sedmici trudnoće. Ja sam sebi u tom periodu bila felerična. Iako znam da to nije tako, i da se dešava, bilo mi je teško prihvatljivo da me je moje tijelo izdalo. Praznina, tupilo i strah koji ranije nije postojao – kazala je ona, te dodala da je spontani pobačaj tema o kooj bi trebalo puno više pričati.

Čak i kada sam pričala sa ženama o njihovim iskustvima spontanog, uvijek je bilo ispod tona, kao da neko to ne treba da čuje, kao da je sramota. A ja mislim da je upravo to onaj moj osjećaj feleričnosti i izdaje, vlastite. Glupost naravno, ali to spoznaš tek kada razgovaraš sa onima koji su isto prošli, pa shvatiš da je zapravo sve stvar biologije i eto, neke više sile -zaključila je.

(bonjour.ba, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Robert Dacešin predlaže za Kidsinfo: Bh. destinacije koje će oduševiti sve članove porodice

Naredna priča

Maja Pilav kuha za Kidsinfo: Zdravo, ukusno i jednostavno

Najnovije iz TRUDNOĆA

-->