fbpx

Žirafa Sophie je najpoznatija igračka/ glodalica za bebe

Stvorena u Francuskoj 1960-ih, žirafa Sophie, vrlo je poznata igračka /glodalica u svojoj zemlji, gdje sva djeca odrastaju s njom. Međutim, tek nedavno je stekao značajnu reputaciju u inostranstvu. A popularnost koju je stvorila bila je toliko važna da je ovu prijateljsku žirafu sve češće vidjeti svugdje, čak i na slikama slavnih i njihove djece.

Ali zašto je tako jednostavna igračka prikupila toliko obožavatelja širom svijeta? 

“Sophie la girafe” dizajnirana je za razvoj različitih čula bebe od rođenja. Ima svijetlo tijelo s tamnim tačkicama, a ovaj kontrast izgledom vizualno privlači mališane. Uz to, stimulira i sluh: kad se pritisne, emitira zvuk koji pomaže djetetu da shvati pojam uzroka i posljedice. Na nivou mirisa ima karakterističan, ugodan i stimulirajući miris: miris heveine smole. Pored toga, napravljen je od mekanog materijala, malen je, ugodan na dodir, djetetom je lako njime upravljati, a na vratu i nogama ima teksturirane žljebove i oznake.

Ova se glodalica posebno preporučuje za početnu fazu nicanja zuba, kada obično igra vrlo važnu ulogu. Njegova mekana tekstura smiruje nelagodu upaljenih zubnog mesa i bol prilikom pojave prvih zuba. Osim toga, njegove su noge i uši prave veličine za bebine ruke: za njih je vrlo prirodno da ih uhvate i stave u usta. Njegove duge nožice omogućuju joj čak i do kutnjaka, što bebama također jako smeta kad se počnu pojavljivati.

A najbolja stvar kod Sophie je ta što je nema problema dugo sisati ili gristi, jer je napravljena od 100% prirodnog kaučuka, a boja je jestiva. Stoga je to potpuno siguran i hipoalergen proizvod.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Kidsinfo preporuka: Proizvodi u koje je uloženo puno ljubavi, volje i truda

Naredna priča

Poznati glumac dobio drugo dijete: Sretan sam i uživam u tome

Najnovije iz VIJESTI

-->