fbpx

In.wooderland: Birajte siguran, unikatan i personaliziran pribor za obroke vaših mališana

In.wooderland je mala, porodična firma koju je, zajedno sa suprugom, osnovala Melisa Sinanović. Nastala je iz želje da, prvenstveno svojim mališanima, a zatim i djeci širom zemlje čiji su roditelji danas njihovi zadovoljni i vjerni kupci, obezbijede siguran i drugačiji pribor za jelo.

Melisa nam na početku razgovora otkriva kada i kako se tačno javila ideja da se počnu baviti izradom proizvoda za rezanje i posluživanje hrane od drveta.

Ideja se javila polovinom 2019. godine, kada je naš sin počeo samostalno da jede. Mak je odbijao kašice i generalno sva jela koja nije mogao jesti sam, te sam konstantno bila u potrazi za tanjirićem koji će mu biti interesantan, a istovremeno i siguran za upotrebu. Siguran u smislu da nije napravljen od štetnih materijala i da ga ne može polomiti lupajući ručicama, što mali istraživači u tom periodu često rade. Tu dolazimo na ideju da konačno počnemo koristiti našu CNC mašinu, koju je moj muž, inače mašinski inženjer, napravio godinu dana ranije na moju inicijativu, a usljed želje da upravo od drveta pravimo razne stvarčice za djecu – kaže ona.

Melisa ne krije da im je trebalo nekoliko mjeseci dok nisu napravili svoj prvi tanjirić.

Proces dizajniranja, programiranja i završne obrade trajao je par mjeseci, te je Mak konačno dobio svoj prvi tanjirić u obliku zeke. Bili smo jako zadovoljni funkcijom i izgledom tanjirića ali smo, svjesni da uvijek može bolje, konstantno radili na poboljšanju i unaprijeđenju naših proizvoda. Kćerka je ubrzo poželjela oblik jednoroga i tako su se počele rađati ideje. Danas ponosno kažemo da u ponudi imamo preko 20 različitih oblika tanjirića, escajg za djecu, tacne za kafu i daske za rezanje i posluživanje – objašnjava nam.

Kompletnu ponudu njihovih proizvoda možete pogledati na In.wooderland Facebook i Instagram profilima, a  ono što posebno treba naglasiti jeste da su svi proizvodi iz njihove ponude napravljeni od drveta bukve.

Osim toga su i tretirani zaštitnom jestivom emulzijom i bio lanenim uljem, a sa ciljem da zaštitimo  drvo od uticaja vlage i produžimo mu vijek trajanja,  a da pri tome ne narušimo naš osnovni cilj koji podrazumijeva da imamo dugotrajan proizvod, bez štetnih materija, te proizvod  koji je potpuno siguran za kontakt sa hranom – kaže Melisa.

Njihove proizvode je, kako ističe, na tržištu neosporno izdvojila konstantna želja za unapređenjem.

Počevši od same ambalaže pa do gotovog tanjirića čija je obrada dovedena skoro do savršenstva. Kažem „skoro“ jer uvijek može bolje i i dan danas radimo na tome. Kao što sam ranije navela, želja da kupcima ponudimo kvalitetan proizvod raste zajedno sa željom da širimo našu ponudu. Trenutno smo u fazi rebrendinga i spremamo mnogo noviteta. Ne bih dalje otkrivala, da ne pokvarim iznenađenje – kaže ona.

Melisa nam na kraju razgovora otkriva koji su to, uz tanjiriće za mališane, njihovi najtraženiji proizvodi.    

– Daske su naš drugi najprodavaniji proizvod. Interesantne su i posebno privlače kupce koji prijateljima ili porodici žele pokloniti nešto korisno, a opet posebno i drugačije jer ih najčešće personaliziramo na način da pišemo prezime budućih vlasnika ili dizajniramo karikiranu sliku porodice. Danas su generalno popularni personalizirani predmeti, te ćete često vidjeti da i naši tanjirići nose imena svojih budućih vlasnika – zaključuje Melisa.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Prva porodična fotografija: Porodila se Sabrina Tubić

Naredna priča

Vijest je krila tri mjeseca: Zvijezda serije "Game of Thrones" dobila dijete

Najnovije iz VIJESTI

-->