fbpx

Manekenka nakon rođenja sina: Nama je tek treća vantjelesna oplodnja uspjela

Poznata manekenka Ivana Korab nedavno je na svijet donijela sina kojem su dali ime Mateo, a tek nakon porođaja je odlučila da govori o svom iskustvu kada je riječ o medicinski potpomognutoj oplodnji.

Mi smo se namučili da dijete uopšte dobijemo. Bila je u pitanju vantjelesna oplodnja i bio je to baš dug proces. To je nešto što sam zadržala za sebe i nisam dijelila na socijalnim mrežama, iako sam neko ko je vrlo iskren i otvoren po pitanju svega. Ljudi su mi stalno pisali kako izgledam divno i kako sam srećna, i onda sam ja negdje željela da to pokažem i vikala sam: “Ljudi, jednog dana kada bude vrijeme, ja ću vam ispričati. Nije meni baš sve tako divno” – kazala je ona.

Naime, Ivana nije krila da je ostala trudna tek nakon treće medicinski potpomognute oplodnje.

Nama je tek treća vantjelesna oplodnja uspjela. To mi je bio jako težak period. I onda kada se sve desilo počela sam da pričam o tome, zato što sam vidjela da je to kod nas tabu. Muškarci su manje muškarci i žene su manje žene ako ne mogu prirodnim putem da ostanu trudne. Lakše je kada imaš neku vrstu podrške, od bilo koga, a kamoli od nekoga ko je sve to prošao i možda da ima ista iskustva – rekla je ona u emisiji “RTS ordinacija”.

(glossy.espreso.co.rs, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Mame blogerice pišu za Kidsinfo: Savjeti o trudnoći i majčinstvu koje nismo tražile

Naredna priča

Nakon pet sedmica online nastave: Učenici ponovo u školskim klupama

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->