fbpx

Goca Tržan: Idem na vantjelesnu oplodnju i zato se neću vakcinisati

Poznata pjevačica Goca Tržan je za srbijanske medije otkrila da ide na vantjelesnu oplodnju.

Naime, novinari su je pitali za njen stav o vakcinaciji protiv korona virisa.

Mislim da je izuzetno neodgovorno da bilo koja javna ličnost ili ja apeluje ili bilo šta propagira povodom vakcina ako nema završen Medicinski fakultet ili PHD doktorat iz imunologije. Neodgovorno je da bilo ko to radi ako nije ljekar, a kako ja nisam neodgovorna, neću se time baviti. Ja se neću vakcinisati jer idem na vantjelesnu oplodnju, a rečeno mi je da ne primam vakcine ukoliko planiram trudnoću. Ako Bog da, kada rodim dijete, onda ću vidjeti da li ću se vakcinisati rekla je Goca.

Podsjećamo, ovo nije prvi put da Goca javno govori o medicinski potpomognutoj oplodnji.

Želim da ljudi koji vode istu borbu znaju da nisu sami niti jedini. Kad god odem na kliniku, srećem u čekaonici parove koji su u strašnom grču. To košta mnogo novca, rizično je za organizam, hiljadu stvari može da se iskomplikuje, a te ljude niko ne podržava. Tretiraju ih kao da su bolesni i to mi smeta, zato moraju da imaju podršku jer njima je to najvažnije u životu i ne samo da se bore za potomstvo, oni se jedni s drugima bore. Ljudima koji nemaju svoju djecu veoma je teško kada sjede sami kod kuće i pokušavaju da razgovaraju o svom problemu. Mnogi parovi se zbog toga i rastave. Ako mogu da pomognem jednom paru na svijetu da ode i testira se, onda ovo što govorim ima smisla – rekla je ona za Story.rs. 

No, ne krije ni to da ne gubi nadu.

 Vjerujem da ću ostati trudna i onda zamišljam kako bi trebalo da izgleda to malo čudovište – rekla je u jednoj od emisija.

Podsjećamo, Goca iz prvog braka ima kćerku Lenu koja je u tinejdžerskim godinama.

(republika.rs, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Sabrina Tubić objavila novi video: Kutak za bebu je gotov

Naredna priča

Poznati bh. fudbaler: Roditeljstvo nas je promijenilo za 180 stepeni

Najnovije iz Put do trudnoće

-->