fbpx

Maid Hećimović predlaže za Kidsinfo: Sadržaji, izleti i aktivnosti namijenjeni porodicama s malom djecom

Pjevač Maid Hećimović sa suprugom Ajlom ima jednogodišnjeg sina Rayana. Za Kidsinfo preporučuje sadržaje, butike i aktivnosti koje su pogodne za porodice koje žive u Brčkom ili Orašju.

IZLET: Mi često idemo u Draganovce koji se nalaze na 5 do 10 minuta od Orašja, te 20 minuta od Brčkog. Živimo na relaciji Brčko-Orašje, te nam je ova destinacija pogodna za izlet iz oba pravca. Tu u Draganovcima svi Orašjani imaju vikendice, a moj amidža drži i ergelu s bosanskim brdskim konjima. Nepregledna polja i ravnica, šumarci i livade su idealni  za šetnju s bebom, a vrlo je blizu grada.  

ROĐENDANI: U City Centru „In“, također u Orašju, nalazi se igraonica u kojoj možete ostaviti dijete na nekoliko sati, a pogodna je i za proslavu rođendana jer se na samo desetak metara od igraonice nalazi  restoran u kojem stariji mogu uživati u svakojakim delicijama, dok se djeca zabavljaju u igraonici.

ART I ZABAVA: Mi sinu, uglavnom, kupujemo takozvane „pametne“ igračke za razvijanje motorike. Recimo, za poklon smo dobili kutiju za razvoj motorike po Montesoriju. Vrlo edukativno, a i zanimljivo.

BUTIK: Često mu kupujemo stvari u „Lindexu“ jer zaista imaju divne materijale, ali i dezene za bebe. Pidžamice su im posebno divne i kupujemo mu ih otkako se rodio. Što se igračaka tiče, kupujemo gdje stignemo, mada često navratimo u prodavnicu edukativnih igračaka, koje preporučuju svi dječji psiholozi, u Merkatoru u Brčkom.

RESTORAN: Sigurno jedan od najboljih restorana u BiH je restoran u sklopu hotela „Navis“ u Orašju, na obali rijeke Save. Vrhunski kuhari dolaze iz cijele Europe i prave spektakularne delicije. Što se tiče brze hrane, tu je neprikosnovena kuhinja „Aroma“ na samom graničnom prelazu Orašje-Županja, kao i ćevabdžinica „Bača“ koja ima tradiciju dužu od 60 godina. Mi volimo dobro i kvalitetno jesti, mada se ne vidi na nama (smijeh).

ZDRAVLJE: Preporučio bih privatnu polikliniku „S Medico“ u Bijeljini u kojoj rade vrhunski pedijatri, kardiolozi, pulmolozi, pa čak i nutricionisti za djecu. Osim što imaju ljubazno osoblje, imaju i zaista vrhunske doktore.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Prvo pojavljivanje: Meghan Markle blista u trudnoći

Naredna priča

Pol bebe Meghan i Harrija više nije tajna

Najnovije iz VIJESTI

-->