fbpx
/

Nađa Brkić (13), jedna od najpoznatijih youtuberki na Balkanu za Kidsinfo: Najljepše je kada vidite da vas publika podržava i voli

Iako ima samo 13 godina, Nađa Brkić iz Beograda nosi titulu jedne od najpoznatijih youtuberki na Balkanu. Naime, Nađin YouTube kanal ima 367 hiljada pretplatnika, dok je na TikToku prati skoro 230 hiljada ljudi, a na  Instagramu 154 hiljade.

No, njeni postovi, prije svega video zapisi,  dolaze i do znatno većeg broja ljudi, te je njenu novu pjesmu „Pusti korak“ za samo sedam dana pregledalo više od 600 hiljada korisnika.

Nađa za naš portal govori o tituli jedne od najpoznatijih i najutjecajnijih youtuberki na Balkanu, tome ko joj je najveća podrška, a otkriva nam i kako voli da provede vrijeme kada nije okupirana društvenim mrežama i školskim obavezama.  

Kidsinfo: Vaša nova pjesma „Pusti korak“ je za samo nekoliko dana dostigla preko 600 hiljada pregleda. Jeste li zadovoljni na kakve reakcije publike je naišla?

Nađa: Prezadovoljna sam reakcijama publike na moju novu pjesmu „Pusti korak“. Po komentarima se vidi da im se baš svidjela. Pjesma je pozitivna i vesela, a poruka je, kao što iz teksta možete da čujete, da uz ples, osmijeh i ljubav pokrenemo sebe. Tekst i muziku je pisala moja tetka Marina, ona zna šta ja volim tako da uvijek ima dobru inspiraciju da napiše nešto lijepo za mene.

Odličan sam učenik i škola mi je na prvom mjestu. Lijepo uskladim sve obaveze. Možda djeluje da ih imam previše, ali nije tako. Iza sebe imam mali tim koji mi dosta pomaže, tako da mi nije teško da ispunim sve obaveze

Kidsinfo: Nosite titulu jedne od najpoznatijih, ali i najmlađih youtuberki na Balkanu. Koliko Vam imponuje ta činjenica?

Nađa: Drago mi je da tako nešto čujem i, iskreno, prija mi. Kada radite nešto što volite i imate svoju publiku koja vas vjerno prati i podržava, osjećaj je veoma lijep, neopisiv.

Kidsinfo: Koliko ta titula sa sobom donosi odgovornosti, obzirom na to da svojim videima i porukama koje kroz njih šaljete utičete na milionski auditorijum?

Nađa: Svakako da donosi veliku odgovornost. Od samog početka smo svjesni da smo dosta gledani. Sadržaj na mom kanalu je, prije svega, zabavnog karaktera gdje kroz šalu, smijeh, razne igrice i skečeve, prvenstveno, zabavljamo publiku.

Kidsinfo: Youtuberka ste postali zahvaljujući tetki Marini. Jeste li Vi i tetka, te svi članovi porodice, u momentu kada ste počinjali imali predstavu da ćete postići ovoliki uspjeh?

Nađa: Kada smo počeli sa snimanje, nismo vjerovali u neki veći uspjeh. Tetka je, zapravo, najviše vjerovala dok ostatak ekipe i nije. Ja, iskreno, nijednog trenutka nisam razmišljala o uspjehu, već sam krenula da snimam, prvenstveno, iz zabave, a vremenom sam uvidjela da se publici sviđa naš sadržaj.

Kidsinfo: Članovi Vaše porodice su uključeni u posao kojim se bavite. Koliko Vam je njihova podrška bitna?

Nađa: Da, od samog početka, tačnije od otvaranja mog kanala, tata ima svoju ulogu i svi ga znaju kao Cool tatu, što je stvarno tako. Mama je uvijek iza kamere, snima, pomaže u editovanju i svim stvarima oko organizacije. Njihova podrška mi dosta znači.

Kidsinfo: U čemu pronalazite inspiraciju za videe koje snimate?

Nađa: Uz vlogove i skečeve, na mom kanalu najviše snimam challenge. Svi smo uključeni kada je o idejama riječ, kao i publika koja često daje prijedloge. Često su to challenge-i koji već postoje, ali ih mi snimamo na svoj način.

Kidsinfo: Činjenica je da vaše video zapise gledaju milioni, no čije videe Vi volite da gledate?

Nađa: Iskreno, nemam neku određenu svjetsku YouTube zvijezdu koju pratim. Volim sadržaj od raznih youtubera koji je zabavnog karaktera.

Kidsinfo: Ko je Nađa kada nije youtube zvijezda? Čime volite da ispunite svoje vrijeme i koja su Vam interesovanja?

Nađa: Slobodno vrijeme najviše provodim u društvu. Volim da se družim, treniram, gledam filmove i serije. Treniram i ples, ali smo zbog ove situacije imali dosta pauza i baš mi nedostaje da sve bude kao prije, da nastavimo s redovnim treninzima i takmičenjima.

Kidsinfo: Popularnost sa sobom donosi one lijepe, ali i one manje lijepe stvari. Nailazite li često na negativne komentare i kritike i kako se nosite s njima?

Nađa: Naravno, pored lijepih stvari postoje i one manje lijepe. Do sada nisam imala puno dodira s nekim lošim komentarima. Ali kada se nađu, iskreno, ne obraćam pažnju na takve komentare i ne dotiču me.

Kidsinfo: Koje su to najljepše strane popularnosti koju neosporno uživate?

Nađa: Najljepše je kada vidite da vas publika podržava i voli. Kada svakodnevno dobijate puno lijepih komentara, poruka i edita od svojih fan page stranica. A najslađe je kada mi najmlađi članovi publike onako spontano skoče u zagrljaj. Ta ljubav koji mi oni pružaju je stvarno posebna.

Kidsinfo: Šta biste poručili ljudima koji žele da se bave poslom kojim se Vi bavite? Šta je potrebno za uspjeh u svijetu youtubera?

Nađa: Najbitnije je da vjeruju u ono što žele da budu. Ako to rade dobro i iz ljubavi, sve će spontano doći. Što se tiče YouTube-a, nemam neki određeni savjet, samo znam da je podrška porodice veoma bitna.

Kidsinfo: Čime biste voljeli da se bavite u budućnosti?

Nađa: Pored YouTube-a i plesa bih voljela da se ozbiljnije bavim glumom.

Kada smo počeli sa snimanje, nismo vjerovali u neki veći uspjeh. Tetka je, zapravo, najviše vjerovala dok ostatak ekipe i nije. Ja, iskreno, nijednog trenutka nisam razmišljala o uspjehu, već sam krenula da snimam, prvenstveno, iz zabave, a vremenom sam uvidjela da se publici sviđa naš sadržaj

Kidsinfo: Društvene mreže danas uživaju veliku popularnost. Koja je to najpopularnija društvena mreža među tinejdžerima?

Nađa: Instagram, YouTube i TikTok su danas najpopularnije društvene mreže. Snapchat je isto dosta popularna društvena mreža i uz ove tri i nju dosta koristim. Skupljamo vatrice, slikamo razne momente u toku dana, te ih dijelimo sa svojim prijateljima.

Kidsinfo: Odlična ste učenica. Koliko Vam je teško uskladiti biti sve obaveze koje imate i postići uspjeh?

Nađa: Da, odličan sam učenik i škola mi je na prvom mjestu. Lijepo uskladim sve obaveze. Možda djeluje da ih imam previše, ali nije tako. Iza sebe imam mali tim koji mi dosta pomaže, tako da mi nije teško da ispunim sve obaveze.

Poslušajte Nađinu novu pjesmu.

(Milica Brčkalo Gajić, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Uživanje sa članovima porodice: Vikend po mjeri Maje Munda

Naredna priča

Slađana Ikić: Zimovanje s bebom

Najnovije iz Društvene mreže

-->