fbpx

UNICEF BiH: Muzika i umjetnost govore sve jezike

Svijet bez sukoba. Svijet posvećenih ljudi. Svijet u kom se svi razumijemo, bez obzira ko smo, odakle dolazimo, koje jezike govorimo, koliko godina imamo i šta do sada znamo. Baš ovakav je svijet koji su Kaća i Haris osmislili tokom osme epizode Reimagine Talksa – svijet po mjeri svakog djeteta.

Kaća pored školskih obaveza uspijeva da se bavi glumom u Helen O’Grady školi glume, ide i muzičku školu i uči da svira klavir. Haris se bavi muzikom više od 35 godina, i kaže da je muzika istinski blagoslov jer je kroz muziku uspio da prevaziđe teške životne situacije, upozna divne ljude i da stvara.

Šta je mislio Harisov otac kad je rekao da će muzika da mu bude pasoš, kako je pandemija uticala na život i djelovanje muzičara i umjetnika, a kako je uticala na Kaću, na školu i druge aktivnosti kojima je posvećena? I kako je došla do zaključka da: ”Ne može u životu sve da bude brilijantno kako smo zamislili”, ali i šta su na kraju epizode zajedno otpjevali.

Cijelu epizodu o muzici i umjetnosti u službi djeteta u kojoj su Ekatarina Veslinović i Haris Abdagić osmišljavali bolji svijet za svako dijete, možete pogledati u nastavku.

Podsjećamo, Reimagine kampanjom UNICEF širom svijeta nastavlja pomagati oporavku najugroženije djece i njihovih porodica pogođenih pandemijom COVID-19 – prikupljanjem sredstava, komunikacijom, zagovaranjem, psihološkom podrškom i konačno, udruživanjem pristalica/pratilaca i partnera uz uvjerenje da zajedno možemo osmisliti bolji svijet za djecu. Serijal #ReimagineTalks je kampanja kojom UNICEF i Bosni i Hercegovini realizuje seriju nedjeljnih live epizoda tokom kojih će učesnici razgovarati o temama važnim #ZaSvakoDijete.

(Unicef.org, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Pogledajte emotivni susret: Edin Džeko ispunio želju jednog od najmlađih navijača

Naredna priča

Zimska idila: Porodični odmor po mjeri Amre Ibrahimović

Najnovije iz VIJESTI

-->