fbpx

UNICEF BiH: Reimagine talk o okolišu

UNICEF u Bosni i Hercegovini u sklopu globalne kampanje kojom nastoji ponovo osmisliti (REIMAGINE) bolji svijet – za svako dijete,  emituje seriju live razgovora sa poznatim ličnostima i stručnjacima o važnim temama.

UNICEF i Bosni i Hercegovini, prateći globalnu Reimagine kampanju, realizuje REIMAGINE TALKS – seriju nedjeljnih live epizoda tokom kojih će učesnici razgovarati o temama važnim #ZaSvakoDijete. Reimagine kampanjom UNICEF širom svijeta nastavlja pomagati oporavku najugroženije djece i njihovih porodica – pogođenih pandemijom COVID-19, prikupljanjem sredstava, komunikacijom, zagovaranjem, psihološkom podrškom i konačno, udruživanjem pristalica/pratilaca i partnera uz uvjerenje da zajedno možemo osmisliti bolji svijet za djecu.

Gosti, te ujedno i urednici šestog REIMAGINE TALKA na temu Okoliš, biće Amar Čamo i Lejla Turkić Čamo, poznatiji kao “FIĆA Crew”.

Amar i Lejla putuju Fićom i ujedno se brinu o okolišu. Oni u Fići uvijek imaju kese za smeće i rukavice, pa kada hoće negdje da naprave pauzu ili se slikaju, umjesto da prokomentarišu kako je ružno i kako ima mnogo smeća, oni očiste. Jer, kako kažu, jedno je pričati stalno kako ništa ne valja, kako nije u redu, kako je mnogo smeća, a sasvim drugo je konkretna akcija. Bez akcije se sigurno ništa neće pokrenuti i promijeniti. Oni ovako nastoje biti primjer i djeci, ali i odraslima da krenu od sebe i malim akcijama pokrenu promjene i osmisle novi, ljepši i čistiji svijet za svako dijete.

Epizoda će se emotovati u nedjelju, 6. decembra od 19:30h na UNICEf BiH Youtube i Facebook kanalima.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Hana Hadžiavdagić Tabaković nakon operacije: Žensko reproduktivno zdravlje nije tabu tema

Naredna priča

Poznata blogerica uživa u trudnoći: Da li nosim dječaka ili djevojčicu?

Najnovije iz VIJESTI

-->