fbpx
//

Mona Muratović, Sarah Čerkez i Bojana Barović: Dojenje bilo kad i bilo gdje

Najljepši trenutak u životu jedne žene je, po mišljenju mnogih,  onaj kada postane majka. No, novi život znači i nove obaveze i majčinske brige. Jedna od njih je i dojenje bebe. Kako mame često nisu u prilici da samo u intimi svoga doma hrane bebu već to, zbog bebine potrebe za hranom, čine i na javnom mjestu mnoge od njih se, zavisno od sredine u kojoj žive, nerijetko susretnu s prijatnim, ali i onim manje prijatnim situacijama. 

No, to pojedine mame ne spriječava da svoju bebu nahrane bilo kad i bilo gdje. U tu grupu mama spada i poznata bh. glumica Mona Muratović koja je na svom Instagram profilu objavila fotografiju na kojoj doji svog najmlađeg sina Viga.

Dojenje bilo gdje – napisala je ona.

No, Mona svakako nije jedina poznata mama koja promoviše dojenje djece u javnosti. Toj grupi mama pripada i poznata bh. manekenka Sarah Čerkez koja je na svom Instagram profilu postavljala fotografije na kojima se vidi da kćerku Nimru doji u javnosti.

Osjećam se blagoslovljeno što sam u mogućnosti da dojim moju bebu – napisala je ona ispod jedne od fotografija.

Njihovim stopama je,  u periodu dok je dojila sina Simeona, išla i  srbijanska manekenka i poduzetnica Bojana Barović koja je prošle godine oduševila region kada je, gostujući uživo u jutarnjem programu jedne srbijanske TV kuće, odlučila pred kamerama dojiti sina. U momentu  kada je čula da plače, ni trenutka se nije dvoumila šta učiniti, nasmiješila se, i veselo kazala: „Beba jednostavno bira trenutak, vrijeme mu je za užinu“.

Pogledajte video.

(Kidsinfo.ba)

 

Prethodna priča

Infektolog Bakir Nakaš otkrio treba li zatvarati škole

Naredna priča

GIZ BiH: Djevojčice u Goraždu ruše predrasude

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->