fbpx
//

Novi ciklus Alternativne učionice: Prijavite se na online muzejsko-obrazovne radionice

U vrijeme kada je za nas i naše najmilije najbolje da ostanemo kod kuće, muzej umjetnosti “Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine” odlučio je nastaviti s obrazovnim aktivnostima za djecu u online obliku.

Njihov najpopularniji muzejsko-obrazovni program za djecu školskog uzrasta “Alternativna učionica” nakratko će se useliti u Vaše domove putem Zooma.

Iako ovo znači da dva osnovna uslova muzejske pedagogije neće biti zadovoljena, a to su prisustvo u specifičnom arhitektonskom kontekstu muzeja i interakcija s originalnim eksponatima,  potrudit ćemo se da djeci putem fotografskih reprodukcija umjetničkih djela iz naše bogate kolekcije omogućimo konstrutivne diskusije i kreativne zadatke s različitim umjetničkim materijalima, kojima će učesnici reproducirati “zadato” umjetničko djelo – saopćili su.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je da posjedujete pristup internetu. Radionica  pod nazivom “Životinje iz kolekcije UGBIH”, za uzrast od 6 do 10 godina,  održat će se 20. oktobra (utorak) s početkom u 18:00 sati i trajat će do 19:30. Radionica na temu slike “Djevojčica” bosanskohercegovačkog slikara Ibrahima Ljubovića, za uzrast od 11 do 14 godina, održat će se 22. oktobra (četvrtak) s početkom u 18:00 sati i trajat će do 19:30.

Online radionica će se održati putem grupnog video razgovora na online komunikacijskoj platformi Zoom, za čiji ćete pristup dobiti link putem maila na dan radionice. Broj mjesta je ograničen.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Zanimljivosti: Ovako bi izgledala djeca Disney princeza

Naredna priča

Ginekolog Emir Mahmutbegović: Policistični jajnici i inzulinska rezistencija

Najnovije iz Art i craft

-->