fbpx

Mama za primjer: Vrijednost kojoj Naida Kundurović uči nekoliko mjeseci staru kćerku

Naida Kundurović, jedna od omiljenih TV voditeljica, prije nekoliko mjeseci rodila je kćerku Aju. 

Iako je još uvijek mala, Naida je, zajedno sa suprugom, već sada uči životnim vrijednostima na koje smo, kako to praksa često pokazuje, kao društvo zaboravili. Naime, Naida i njen suprug su izlet s kćerkom iskoristili da očiste smeće koje su tu zatekli.

S Ajom na prsima smo hodali i radili. Upravo o tome je riječ. Prenošenje znanja na buduće naraštaje od najranije dobi i temeljne postavke bon-tona. Šta djeca vide nego od roditelja? Prenesite prvo sebi, a onda i djeci da se u prirodu ne smije baciti ni papirić – napisala je Naida ispod prodične fotografije.

View this post on Instagram

Jel vi to samo-inicijativno ? O da. Jel to plaćeno ? O ne. 😃😃 I tako još nekoliko pitanja od strane planinara koje smo danas susretali na putu ka Čavljaku. Kao i skoro svaki vikend, idemo puniti baterije u šumi 🌲 🌳 i onda se postavlja spontano pitanje : a šta ti možeš učiniti za tu prirodu koja ti toliko pomogne? Majka Zemlja ti dadne svjež zrak u plućima, zelene šume i prostrane livade ti oplemene zjenice, ptice ti pjevaju najljepšu melodiju, i još usput popiješ domaći čaj od raznog bilja i počastiš nepce. I kako se ti zahvališ? Tako što zapališ cigaretu i popiješ brdo pive, pa fikneš limenke, kutiju cigareta ili dio starog namještaja u tu istu predivnu prirodu, koja je svrstavana medju 50 najljepših na svijetu 🇧🇦 ❗️ Kad nas neko pita zašto to radite, zašto čistite iza drugih? 1️⃣ zato što ne mogu gledati smeće na jednom od naših najljepših izletišta, prosto tako osjećam. Ne mogu podnijeti taj prizor, toliko je ružan i nervira me. Dijelom to proističe iz znanja da smo jedno sa prirodom i da tako sami sebe trujemo, energetski, spirituelno, a najviše naravno dolazi od odgoja. Evolucija! 2️⃣ nevjerovatno dobar osjećaj nakon ove male akcije! Sa pjesmom smo skupljali smeće, takmičili se ko će prije vidjeti flašu ili limenku, da bih sa ogromnim osmijehom nakon 6 kilometara pješačenja i 2 pune kese otpada sjeli da se odmorimo i … skontamo da se osjećamo van-zemaljski dobro! Zato što je to ta RAZMJENA o kojoj se često govori. Kad uradiš dobro djelo, kad svaka ćelija tvog organizma zna da je to korisno i tako onda i vibrira 🍀✨✨ 3️⃣ Sa Ajom na prsima smo hodali i radili. Upravo o tome je riječ. Prenošenje znanja na buduće naraštaje od najranijeg doba o temeljnim postavkama bon tona. Šta djeca vide nego od roditelja!? Prenesite prvo sebi, a onda i djeci da se u prirodu ne smije baciti ni papirić. 4️⃣ stavka je inspiracija i motivacija drugih. Zato ovo i dijelimo. Povedi primjerom, budi promjena koju želiš vidjeti🌟 Nakon što su vidjeli šta radimo Eso i ja, nekoliko prolaznika nam je prišlo i reklo da smo ih podstakli da i oni naredni vikend ponesu kese za smeće sa sobom 😃💪 Krug dobrih djela se nastavlja❤️

A post shared by Naida (@kundurovic) on

Ona je na svom You Tube kanalu Aya’s touch govorila o ovoj temi. Pogledajte video koji je objavila.

(Kidsinfo.ba)

 

Prethodna priča

Strahovi kod djece školskog uzrasta: Koji su najčešći i kako ih prepoznati

Naredna priča

Gordana Vukićević, majka dječaka s Down sindromom za Kidsinfo: Mislim da bih mogla da pomjerim planine zbog njega

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->