fbpx
//

Personalizirane knjige za djecu: Vaši mališani kao junaci priča

Personalizirane knjige pod nazivom “Mali Slon”, rađene po franšizi iz Češke, vode djecu u bajkoviti i čudesni svijet mašte, jer je upravo vaše dijete glavni junak naših zanimljivih i edukativnih priča.

Ako ste iscrpili sve prijedloge s Pinterest-a i ostalih sličnih stranica sa kojih inače crpite inspiraciju za najunikatnije rođendanske poklone, zabavu ili edukaciju vaših malenih, vrijeme je za tradicionalnu metodu uz koju smo i sami odrasli – vratite se knjigama. Istraživanja, ali i svi stručnjaci koji aktivno rade s djecom složni su u jednoj univerzalnoj teoriji – djeca kojoj se više čita imaju bogatiji vokabular, razvijenije regije vezane za obradu jezika, a nerijetko i razvijeniju maštu. Istraživanja su također pokazala i da dijaloško čitanje, odnosno čitanje u kojem djeca aktivno učestvuju, odgovaraju i postavljaju pitanja, imaju brojne prednosti u odnosu na tradicionalno čitanje. Kada se dijete animira da sluša i odgovara na pitanja prilikom čitanja (bez obzira što ne zna čitati), bilježi se uspjeh u aktivnom razumijevanju teksta (receptivni vokabular) te, vremenom, dolazi do boljeg izražavanja djeteta.

U našoj zemlji, u posljednih godinu i po dana, u jednoj magičnoj radionici pod nazivom Mali slon, izrađuju se najljepše knjige za vašu djecu. Zašto su najljepše? Zato što su u njima glavni junaci vaši mališani. U knjigama iz radionice Mali slon, naručilac dostavlja ime i prezime glavnog junaka, posvetu i fotografiju, grad u kojem se radnja odvija, a ime vašeg djeteta se pojavljuje kroz čitavu radnju. Time maleni čitatelji dobivaju svoju jedinstvenu knjigu u kojoj, zajedno s Crvenkapicom, kreću u posjetu baki, spašavaju se od zle vještice u Ivici i Marici ili uče o divljim životinjama na simpatičnom putovanju Afrikom.

Neke od naših knjiga specifične su i po tome što se, pored glavnog junaka, u priči pojavljuje još jedno dijete, brat, sestra, prijatelj, prijateljica, rođak, rodica, a u knjizi Blago koja je namijenjena djeci od deset i više godina, mogu se pojaviti svi drugari iz razreda – otkrili su nam vrijedni uposlenici magične radionice Mali slon te otkrili da su u pripremi i tri nova naslova.

Misija Mali slon radionice je da, uz personalizirane knjige koje se mogu kupiti putem web shopa www.malislon.ba omogućimo svim mališanima širom Bosne i Hercegovine da uživaju u magiji pisane riječi te da im, uz knjige kao nove najbolje prijatelje, uljepšamo uspomene na bezbrižne dane djetinjstva.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Harry Cooper kuha za Kidsinfo: Obrnuti kolač sa šljivama

Naredna priča

Video: Vježbe za zdrav rast i razvoj vašeg mališana

Najnovije iz Igračke za djecu

-->