fbpx

Tate djevojčica duže žive

Istraživanja su pokazala da tate  imaju posebnu vezu  s kćerkama, kao i mame sa sinovima. A prema najnovijoj studiji, tate kćeri imaju još jednu dobrobit, žive dulje nego tate koji nemaju žensku djecu.

U istraživanju Sveučilišta Jagiellonian sudjelovalo je više od 4310 ljudi (2147 majki i 2163 očeva). Otkriveno je da broj kćeri bio je povezan s dugovječnosti očeva. Suprotno tome, analiza je pokazala da ukupan broj djece ili sinova nije imalo neki utjecaj na očeve.

Studija je otkrila da očevi koji imaju kćeri žive dulje, a što više kćeri imaju, žive dulje, čak 74 sedmice za svaku rođenu kćer.

Iako je ovo dobra vijest za očeve, majke nemaju isti rezultat. Prema studiji objavljenoj u American Journal of Human Biology, i kćeri i sinovi negativno utječu na majčino zdravlje i zapravo skraćuju životni vijek. Ovo se može nadovezati na nedavno istraživanje prema kojem su najsretnije žene koje ostaju slobodne i nemaju djecu.

No, postoji i jedna druga studija, a prema kojoj dijete, nevezano za spol, produljuje životni vijek oboje roditelja. Prema analizi podataka koji su se prikupljali više od 14 godina, otkriveno je da parovi koji imaju djecu imaju i veću vjerojatnost da će živjeti dulje nego oni koji nemaju djecu.

(Miss7mama.24.hr)

Prethodna priča

Fotke poroda koje pokazuju koliko je rodnica čudesna (bez cenzure)

Naredna priča

Amra i Edin Džeko danas su postali roditelji djevojčice Dalije

Najnovije iz Samo za Tatu

-->