fbpx

Prijave u toku: Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine organizuje Online alternativnu učionicu

U vrijeme kada je za nas i naše najmilije najbolje da ostanemo kod kuće, muzej umjetnosti “Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine” odlučio je nastaviti s obrazovnim aktivnostima za djecu u online obliku.

Njihov najpopularniji muzejsko-obrazovni program za djecu školskog uzrasta “Online Alternativna učionica” nakratko će se useliti u Vaše domove putem Zooma. 

Iako ovo znači da dva osnovna uslova muzejske pedagogije neće biti zadovoljena, a to su prisustvo u specifičnom arhitektonskom kontekstu muzeja i interakcija s originalnim eksponatima,  potrudit ćemo se da djeci putem fotografskih reprodukcija umjetničkih djela iz naše bogate kolekcije omogućimo konstrutivne diskusije i kreativne zadatke s različitim umjetničkim materijalima, kojima će učesnici reproducirati “zadato” umjetničko djelo – poručili su. 

Za sudjelovanje na radionici potrebno je da posjedujete pristup internetu. Online radionica će se održati putem grupnog video razgovora na online komunikacijskoj platformi Zoom, za čiji ćete pristup dobiti link putem maila na dan radionice.

Termin za mlađi uzrast je 16. juli  (četvrtak) sa početkom u 17:00 sati kada će se obrađivati slika Selme Đulizarević “Neke stare zaboravljene stvari”. Zainteresirani se mogu prijaviti putem ovog linka. 
 
Stariji uzrast (11-14) ima termin 15. jula (srijeda) sa početkom u 17:00 sati. Obrađivat ćemo žanr portreta uz pomoć djela Ismeta Mujezinovića, Rajke Merćep i Nebojše Šerića-Šobe. Zainteresirani se mogu prijaviti putem ovog linka. 

Dječije reprodukcije djela iz kolekcije UGBIH možete pogledati na FB stranici

(Kidsinfo.ba) 
Prethodna priča

Kidsinfo.ba preporučuje: Proslavite rođendan osnovca uz poštovanje fizičke distance

Naredna priča

Jedna od omiljenih turskih glumica oduševila fotografijom sa sinom

Najnovije iz VIJESTI

-->