fbpx

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS: Djeca u septembru u školskim klupama

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske je na današjoj konferenciji za novinare rekao da je Institut dostavio preporuke nadležnim institucijama, te da očekuju da u septembru djeca sjednu u školske klupe.

– Smjernice za škole su spremne i očekujem da će iduće sedmice Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite upoznati javnost sa njima – istakao je Zeljković pojasnivši da preporuke prate sve mjere koje su do sada predlagali sa osvrtom na samo školstvo, osjetljivosti djece, njhovog fizički kontakt u školi, ali i van škole.

– Mi očekujemo da nastava počne redovno, da sjednu u školske klupe, a kada krene školska godina iz dana u dan ćemo pratiti situaciju, vršiti analize, dostavljati podatke – naglasio je Zeljković, pojasnivši i da će parametri zaraženih osoba u lokalnoj zajednici donijeti odluku da li će škole biti zatvorene.

Kada su u pitanju visokorizična djeca, poput djece oboljele od rijetkih ili horničnih bolesti, Zeljković je rekao da će za njih biti propisani posebni uslovi i da će vjerovatno Ministarstvo prosvjete u vezi s tim za tu djecu pripremiti poseban program pohađanja nastave.

(buka.com, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH uspostavio novu cijenu PCR testiranja

Naredna priča

Sindikat obrazovanja KS: Način održavanja nastave zavisi od zdravstvene situacije

Najnovije iz VIJESTI

-->