fbpx

Vrtić u Goraždu počeo s radom: Pridržavamo se mjera koje je izdao Zavod za javno zdravstvo FBiH

Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje “Sunce” u Goraždu danas je ponovo počela s radom.

Po riječima direktorice Elme Bučo, funkcionisanje ove ustanove prilagođeno je posebnim okolnostima uslovljenim preventivnim mjerama kako bi vrtić ostao sigurno mjesto za boravak djece i svih zaposlenih.

U prethodnim danima smo kontaktirali roditelje i oni koji su najavili, danas su doveli svoju djecu. U oba vrtića imamo 68 djece što je malo manji broj od najavljenog, što je i očekivano, s obzirom da smo sugerisali da djeca koja imaju temperaturu ili kašalj ne dolaze u vrtić – pojasnila je Bučo.

Istakla je da su uvedene i određene dodatne mjere radi očuvanja higijensko-epidemioloških uslova i sigurnosti.

Pridržavamo se mjera koje je izdao Zavod za javno zdravstvo FBiH i roditelji ne ulaze u objekat. Djeca su primljena na zasebnim ulazima za svaku sobu, obavljena je dezinfekcija ruku. I odgajatelji se pridržavaju mjera, moraju nositi maske i držati distancu, tako da je sve ispoštovano što se tiče naše ustanove – kazala je Bučo.

Dodala je da u ovoj ustanovi planiraju da nastave i realizaciju obaveznog predškolskog programa.

Mi imamo sve uslove da se obavezni predškolski program nastavi, a narednih dana o ovoj temi razgovarat ćemo s predstavnicima nadležnog ministarstva. Takođe, s radom je počeo i park Plavi cvijet pod okriljem ove ustanove i on ispunjava sve uslove za ugodan boravak većeg broja djece  – istakla je direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje “Sunce“ Goražde.

(FENA. Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Ministar Krivić: Odgajatelji sarajevskih vrtića su testirani PCR testom tokom vikenda

Naredna priča

Gwyneth Paltrow: Emotivna poruka za kćerkin rođendan

Najnovije iz VIJESTI

-->