fbpx

Princ George i princeza Charlotte ne smiju imati najbolje prijatelje u školi

Britanski princ George i njegova sestra Charlotte idu u školu Thomas’s Battersea u Londonu u kojoj važe posebna pravila. Naime, kako pišu britanski mediji, djeci koja pohađaju ovu školu nije dozvoljeno da imaju najbolje prijatelje.

– Škola je fokusirana na to da se djeca nauče ljubaznosti i zaista su dobri u tome. Ako na rođendan nisu pozvana sva djeca iz razreda, nije dozvoljeno uopće dijeliti pozivnice. Nijedno dijete se ne smije osjećati isključeno – kažu upućeni u rad škole.

Za 17.604 funti godišnje mladog princa, kao i njegove drugare, prije svega, uče da bude ljubazan, druželjubiv i da ima određenu dozu dobrote. Osim ovoga, škola je usmjerena i na umjetnost, balet, muziku, glumu, sport i jezike, a uz one koje učenici sami izaberu, učenje latinskog jezika je obavezno već od pete godine. Škola posjeduje vlastite autobuse za odlaske na sportska takmičenja, laboratorije za naučne eksperimente, a u njenom vlasništvu je i odmaralište u Austriji, gdje djeca svake godine odlaze na skijanje.

Osim školarine, roditelji trebaju izdvojiti i 6.000 funti za nabavku uniforme koja je u ovoj školi neophodna, a koja podrazumijeva košulje ispod džempera „V“ izreza, što u ljetnom periodu može biti zamijenjeno samo bijelom košuljom, zatim bermude, crvene čarape do koljena, vjetrovke kao i crne cipele. Odjeća mora biti u mornarskom stilu kao i da pripada britanskom brendu „John Lewis“. Uz sve ovo učenici moraju posjedovati i kapice za plivanje kao i specijalne cipele za časove baleta.

 (Index.hr/Kidsinfo.ba) 

 

Prethodna priča

Na BHRT-u danas emitiranje prve emisije s lekcijama

Naredna priča

Izrađen link za webinar edukaciju učenika i roditelja o online nastavi

Najnovije iz VIJESTI

-->