fbpx

Na BHRT-u danas emitiranje prve emisije s lekcijama

Šta školarce očekuje u prvoj epizodi? Emisiju otvara lekcija “Hidrosfera” iz nastavnog gradiva za 6. razred, iz Geografije, a vodit će je profesor Vedran Zubić iz Gimnazije Dobrinja. Program se nastavlja lekcijom iz Biologije, a tema koja se danas obrađuje jeste “Carstvo monera: bakterije i modrozelene alge”. Vodit će je profesorica iz Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” Zemra Topuz-Agić.

Za kraj slijedi vježbanje zadataka iz matematike za eksternu maturu. Ponavljat će se gradivo za šesti, sedmi, osmi i deveti razred, a sve to sa profesoricom Dženetom Ajanić iz Druge Gimnazije. (Brojni izraz sa svim računalnim operacijama i izrazima (6.r. ), stepenovanje (8.r.), skraćivanje razlomaka (8.r.), linearna funkcija (8 i 9.r.), linearna jednačina sa razlomkom (7.r.), linearna nejednačina (7.r.), zadatak problemskog tipa (8 i 9.r.), jednakokraki trougao (8 i 9.r.) i sistem linearnih nejednačina sa dvije nepoznate (8 i 9.r.).

– Emisija će trajati sat vremena i 15 minuta te će svaki dan informirati učenike po nastavnom planu i programu geografije, fizike, hemije i matematike – objasnio je profesor Zubić.

 
Dodaje kako je više informacija o emisiji moguće pronaći na zvaničnoj stranici BHRT-a, a program je moguće pratiti i preko YouTube kanala. 
 
(BHRT, Kidsinfo.ba) 
 
Prethodna priča

Seka Aleksić otkrila kako izgleda samoizolacija u njenom domu i poslala snažnu poruku

Naredna priča

Princ George i princeza Charlotte ne smiju imati najbolje prijatelje u školi

Najnovije iz VIJESTI

-->