fbpx

Prva ljetna škola prirodnih nauka za mlade dolazi u Mostar

Ovog ljeta, trideset mladih učenika u dobi od 14 do 19 godina iz Mostara će imati priliku pohađati besplatnu ljetnu školu prirodnih znanosti ”LAB Learn! Advance! Bridge!”. Učenici će učiti kemiju, biologiju i fiziku kroz interaktivnu, praktičnu nastavu i rad u laboratoriju.

Pored nastave, mladi će sudjelovati u raznim radionicama koje vode lokalna udruženja, profesori i firme te ići na izlet s fokusom na ekologiju i terensko istraživanje. 

U suradnji s Mostar Summer Youth Program (MSYP), dugogodišnjim ljetnim omladinskim programom za mlade u Mostaru, Bruno Stojčić, Emina Mehić i Freya Nowell organiziraju ovogodišnji program. Bruno Stojčić, mladi Mostarac i apsolvent studija biologije u SAD-u, ističe kako je htio podijeliti svoje znanje i iskustva u radu u laboratoriju sa svojim mlađim sugrađanima, a u isto vrijeme omogućiti prilike za stjecanje iskustva u struci svojim kolegama.

Naime, predavači na LAB programu su mladi iz Mostara koji su nedavno završili ili trenutno pohađaju fakultete prirodnih znanosti ili su u završnim godinama svojih studija. Ovaj mladi tim naporno radi na pripremama za LAB ljetnu školu koja će se odviti u periodu od 17.8. do 28.8. u prostorijama Nastavničkog fakulteta Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru.

Veliki zaljubljenici u prirodne znanosti, iz tima ističu kako im je cilj ponuditi praktična iskustva mladima i time poboljšati kvalitetu obrazovanja u Mostaru gdje mladi nažalost imaju vrlo malo prilika da se okušaju u laboratorijskim eksperimentima. Amina Čolaković, predvačica kemije na LAB programu, kaže kako je LAB odlična prilika za nju da stekne praktično iskustvo u struci, a u isto vrijeme ponudi zabavan i kvalitetan sadržaj srednjoškolcima iz Mostara

(bljesak.info, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Video za mame: Vježbe za vraćanje stomaka poslije porođaja

Naredna priča

Češći međuobroci: Zdravi snackovi su u trendu

Najnovije iz VIJESTI

-->