fbpx

Češći međuobroci: Zdravi snackovi su u trendu

Snackification, odnosno zdravi manji međuobroci. Udaljavamo se od klasičnog sistema od tri velika obroka na dan. Sve više prelazimo na vremenski fleksibilne i manje obroke koje rasporedimo kroz dan. Za svjesno uživanje u obrocima raspoređenima kroz dan prema individualnim željama.

Proteinske salate, burgeri i Ramen-juhe

Čipsevi i čokoladne pločice su prošlost: sada se gricka savjesno i zdravo. Tako obroci postaju brži i fleksibilniji te se prilagođavaju individualnom radnom danu bilo da ste na putu, u parku ili između sastanaka.

Ne samo da ste neovisni o mjestu, nego i o trenutku kada ćete uživati u hrani. Prigristi se može čim se pojavi glad ili imate malo slobodnog vremena. Gdje god nam vrijeme više ne dozvoljava veće obroke, tu posežemo za snackom. Trend ide uz individualne obroke, koji savršeno odgovaraju manjoj ili većoj gladi.

Klasična jela koja su modernizirana poput bogatih proteinskih salata, smoothieja, malih veganskih hamburgera, shakeovi od chia sjemenki, proteinske pločice ili ramen juhe. Također u tu skupinu spadaju svježe salate ili tortilje.

Savjet za recept: Shake od jagode s chia sjemenkama

Sastojci:

  • 250 ml napitka od soje
  • 3 supne kašike chia sjemenki
  • po želji sirup od agave
  • 5 jagoda
  • nekoliko listova mente
  • prstohvat mljevene vanilije

Priprema:

Jednostavno sve sastojke sa štapom za miksanje skroz sitno samljeti i uživati.

(dm-drogeriemarkt.ba, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Prva ljetna škola prirodnih nauka za mlade dolazi u Mostar

Naredna priča

Stručnjaci savjetuju: Nemojte koristiti omekšivač tokom ljeta

Najnovije iz VIJESTI

-->