Potrebni sastojci:
- 300 g dmBio zobenih pahuljica
- 300 g dmBio suncokretovih sjemenki
- 180 g dmBio sjemenki lana
- 40 g dmBio chia sjemenki
- 100 g dmBio badema
- 50 g dmBio oraha
- 50 g dmBio indijskih oraha
- 8 kašika dmBio kokosovog ulja
- 3 kašika dmBio javorovog sirupa
- dmBio so
- 700 ml vode
Priprema:
-
Sitno nasjeckajte polovinu badema, oraha i indijskih oraha i u zdjeli ih pomiješajte s drugom polovinom cijelih badema, oraha, indijskih oraha, zobenim pahuljicama i sjemenkama suncokreta.
-
U drugoj posudi umutite kokosovo ulje, javorov sirup i 700 ml vode. Smjesu pomiješajte sa suhim sastojcima, dodajte chia sjemenke i sjemenke lana te sve sastojke umijesite u tijesto.
-
Kokosovim uljem namažite posudu za hljeb i dodajte u nju tijesto. Ostavite da se odstoji najmanje 2 sata.
-
Rernu zagrijte na 180 °C. Pecite smjesu u posudi za hljeb 20-25 minuta, a zatim je pažljivo izvadite. Stavite izravno na lim za pečenje i pecite još 40-50 minuta, dok hljeb ne poprimi zlatnosmeđu notu i postane čvrst. Prije rezanja ostavite da se u potpunosti ohladi!
Prijatno!
(dm-drogeriemarkt.ba, Kidsinfo.ba)