fbpx

Svim učenicima u USK osigurani uslovi za praćenje online nastave

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona (USK) u saradnji s organizacijom Save the children i kompanijom BH Telecom  osiguralo je svim učenicima u tom dijelu Bosne i Hercegovine uslove za praćenje online nastave.

Organizacija Save the children donirala je 140 tableta za učenike, koji  do sada nisu imali uređaje za praćenje online nastave.

 Ovim smo željeli omogućiti nesmetano odvijanje nastavnog procesa za djecu iz ovdašnjih prihvatnih centara, kao i djecu slabijeg imovinskog stanja. Jednostavno, pokušavamo svoj djeci obezbijediti njihovo pravo na obrazovanje – kazala je predstavnica organizacije Save the children Dubravka Vranjanac.

BH Telecom je u vrijeme vanrednih okolnosti zbog pandemije koronavirusa omogućio pristup internetu za 1043 učenika u ovom kantonu.

Za  485 učenika obezbijedili smo 700 mB interneta na dnevnoj razini, što je sasvim dovoljno za praćenje online nastave. Tu se radi o već postojećim brojevima, dok smo za 556 učenika osigurali Ultra start pakete, sa istom količinom interneta – rekao je direktor ispostave BH Telecoma Bihać Damir Midžić.

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

RTRS: Školski čas za 6. maj od prvog do šestog razreda

Naredna priča

Renata Krstanović, stručnjakinja XY Roditeljskog savjetnika: Šta kada se desi neplanirana trudnoća?

Najnovije iz VIJESTI

-->