fbpx

Vlasnica profila My Bosnian Home o najtežem danu nakon porođaja: Drage mame i trudnice, OK je da niste OK

Slađana, vlasnica jednog od najpopularnijih Instagram profila u našoj regiji, “My Bosnian Home”, je prije nekoliko sedmica rodila sina, a od tog trenutka na svom  profilu gotovo svakodnevno dijeli iskustva koja joj je majčinstvo donijelo. 

U posljednjoj objavi Slađana je govorila o izazovima koje je majčinstvo pred nju stavilo, te poslala snažnu poruku mamama i trudnicama. 

Zbog ovih trenutaka svi oni manje lijepi se zaborave, a bilo ih je, nije da nije. Kažu da se u prosjeku 80% porodilja u prvim mjesecima susretne s nekim oblikom lošeg raspoloženja, pa čak i depresije. Nije baš lako tih prvih dana. Moj, možda, najgori dan bila je zapravo druga noć u porodilištu. Tada sam već seda dana bila u bolničkom krevetu i htjela sam kući. Beba je 24 sata bila sa mnom od porođaja što je super i što sam i htjela, ali da je lako, nije. Rana me je užasno bolila. Nisam mogla ni da sjedim ni da ležim, a svako ustajanje bilo je uz pet minuta psihičke pripreme. Užasno gladna i iscrpljena, poljuljanog samopouzdanja što se tiče dojenja (sestra mi je objasnila da nemam mlijeka i da moram dati dohranu), nenaspavana, a on plače i plače. Plačem i ja. Teško mi je ustati, dojenje mi ne ide, ustajem i spremam mu hranu, suza suzu stiže… Gluvo doba noći, od plakanja me još više peku oči… U tom momentu mislim kako sam grozna majka i kako ništa ne znam i kako ne mogu ni da ga smirim ni utješim, iako sam isprobala sve moguće metode. Hormoni, iscrpljenost, nedostajanje svih dragih ljudi, prijatelja i porodice u Novom Sadu, muža koji sedam dana ne može u posjetu. Sve se skupilo. Polako sviće i obećavam sebi i njemu da mama neće više plakati… Puno sam naučila i napredovala od tada i sve je odmah bilo lakše kada je tata došao po nas. Drage mame i trudnice, OK je da niste OK – napisala je ona ispod fotografije na kojoj pozira sa sinom u naručju. 

Podsjećamo, ovo je Slađani i njenom suprugu prvo dijete. 

(Kidsinfo.ba) 

 
Prethodna priča

RTRS: Školski čas za 27. april od prvog do šestog razreda

Naredna priča

Domaća zadaća za 7. razred: Geografija – Rusija – društveno geografske odlike

Najnovije iz Samo za Mamu

-->