fbpx

Lili Mitrović o izolaciji sa porodicom: Hajde da ga iskoristimo da se resetujemo

Lili Mitrović je Beograđanka porijeklom iz Skoplja, autorica bloga „Amo Lusso“, diplomirani menadžer, modna dizajnerka i ponosna mama. Priznaje da joj nije lako pala izolacija bez pomoći sa dvoje djece, ali se navikavaju svi, pa i ona.

 -Trebalo mi je nekih pet dana da se prilagodim novostaloj situaciji koja podrazumeva da ću sada postati učiteljica svojoj deci jer nema škole, kuvarica jer smo se odrekli dostave hrane koju smo često koristili, da ću sama održavati kuću jer nema kućne pomoćnice. Nije mi lako palo. Trudim se da operem i osušim sav veš tokom dana, ćerkica mi pomaže. Oprali smo i sve plišane igračke – priča Lili.

Rukovodi se onim što svi stručnjaci predlažu – a to je stimulacija bilo koje vrste. Kaže da je sad zato savršeno vrijeme da naučite novi jezik, vezete, plešete, vježbate, šta god vam prija.

-Hajde da razmislimo kakvi ljudi želimo da budemo i koje korake treba da poduzmemo ka tom cilju. Da, kao gusenica koja izraste u leptira, izađemo iz ovog karantina budemo bolji, lepši, zdraviji – kaže.

Dodaje da je naučila nove rcepte i da kuha porodici zdrave obroke.

-Uživam da prenosim znanje ćerci koja je drugi razred engleske škole. Imamo ritual da se ona sredi za školu, a ja obučem štikle, suknju, sako, da izgledam kao prava učiteljica. I sa sinom uživam da obavljam aktivnosti koje poboljšavaju finu motoriku i veštinu crtanja – pojašnjava.

Napominje da je odlučila iskoristiti vrijeme kako bi se fokusirala na porodicu, prioritete, zdravlje i prijatelje.

-Ovo će proći dok trepneš i brzo ćemo se vratiti svojim prezauzetim životima. Hajde da ga iskoristimo da se resetujemo – poručila je.

(Žena Blic, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Upoznajte učitelja iz Velike Britanije koji prehoda 8 km dnevno kako bi učenicima dostavio besplatne obroke

Naredna priča

Poziv za učenike uzrasta od 7 do 18 godina: Pokažite radovima kako se osjećate zbog Covid 19

Najnovije iz CORONAVIRUS

-->