fbpx

Uz ove slikovince objasnite djeci rane i predškolske dobi zašto su u kućnoj izolaciji

Djeci rane i predškolske dobi jako je teško objasniti zašto ne mogu ići vani. Kako bi vas bolje razumjeli potrebno je prilagoditi informacije njihovoj dobi zato se kod psihologa i raznih umjetnika, diljem svijeta rađaju nove ideje kako pomoći djeci da lakše podnesu cijelu situaciju i da je prihvate. Jedan od načina su i slikovnice, a mi vam u nastavku donosimo tri o koronavirusu.

Nešto se jako čudno dogodilo u mojem gradu

Svrha ove slikovnica je da se: 1) djeca osjete zaštićenima, 2) da im se preusmjeri pažnja prema pozitivnim akcijama koje poduzima medicinsko i drugo osoblje diljem svijeta i u njihovoj zemlji, 3) da ih se osnaži i potakne na aktivnosti pomaganja sebi i drugima, 4) da se djeci omogući razumijevanje važnosti socijalne distance.

Slikovnice su namijenjene roditeljima, odgajateljima i učiteljima kako bi pomogli djeci u dobi od 3 do 8 godina u boljem razumijevanju pandemije korona virusa.

Zapeli zajedno

Slikovnica za djecu o tome kako se slagati sa svojom obitelji i sa svijetom općenito, dok smo zaglavljeni jedni s drugima u ovim čudnim vremenima. Glavni akteri su roditelji te sestra i brat Una i Teo. Umijeće vođenja svrhovitih razgovora i osjećanja drugih ljudi, jedne su od glavnih stvari koje će nam omogućiti da zajedno proživimo ova neobična vremena te nam pomoći da iz ovog nereda izgradimo bolji svijet.

U ovoj slikovnici se kroz priču, slike i pitanjima vođen razgovor na nenametljiv način opisuje važnost međusobnog razumijevanja i odgovornosti. Pitanja također pomažu djetetu da razjasni situaciju u kojoj se nalazimo i da iz nje izvuče najbolje. Na hrvatski jezik slikovnicu je prevela Sanja Tatalović Vorkapić.

Covidbook

Autorica Manuela Morina osmislila je slikovnicu nazvanu COVIBOOK. Namjenjena je djeci do sedme godine starosti. Autorica poziva roditelje da isprintaju slikovicu i pročitaju je sa svojom djecom.

Slikovnica je interaktivna, traži cranje, slikanje, postavljanje pitanja i razgovor o temi.

(dječjaposla, kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Prevenirajte prehladu uz ovih 7 savjeta

Naredna priča

Pričajte djeci o koronavirusu, a evo i kako...

Najnovije iz CORONAVIRUS

-->