fbpx

Kreativne aktivnosti za djecu

Donosimo vam nekoliko ideja za kreativne aktivnosti koje su namijenjene djeci predškolskog uzrasta ili osnovcima, a u kojima će uživati sami ili s vama. 

1. Igra preciznosti

Za ovu igru potreban vam je veći komad papira. Možete iskoristiti i više malih, ako ih zalijepite u jedan veliki. Nacrtajte nekoliko krugova, svaki krug nosi drugi broj bodova (kao u pikadu), a središnji mali krug nosi pobjedu. Igrajte se s djecom na način da gađate centar uz pomoć katapulta (obična deblja kartonska pločica na koju s donje  strane u sredini zalijepite wc rolu da bude kao klackalica, a s gornje strane zalijepite čep od mlijeka iz kog će letjeti bombon ili kuglice od vate, alu folije, papira i sl.). Najbolje se igrati sa šarenim bombonama jer ih djeca mogu i jesti.  Dogovorite se i koja je nagrada za pobjednika.

2. Autopraonica 

Bilo da je riječ o curici ili dječaku, auto s kojim se igra s vremena na vrijeme treba i oprati. Skupite sve autiće, pripremite kadicu vode i sapunice i pustite djecu da uživaju.

3. Oslikajte staru majicu

Sigurno imate hrpu stare odjeće s kojom ne znate šta bi. Uzmite staru majicu i flomastere ili bijelo ljepilo u sticku. Ispišite ili iscrtajte cijelu majicu.  Ipak, djeci dajte jasno do znanja da to radite sa starom odjećom koja će sada postati ponovo zanimljiva, te da im ne pada na pamet da šaraju novu.

4. Pronađi me 

Ako imate kinetički pijesak u njega sakrijte neke sitne predmete, a djeca neka ih uz pomoć kista ili slamke traže. 

5. Crtež od lišća 

Na papiru neka djeca prvo nacrtaju grane stabla, a potom na njih lijepe šareno lišće koje ranije pokupite u prirodi. 

(mamatataja.com/kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Jelena Đoković o odgoju djece: Često se obratim ljudima koji imaju više iskustva

Naredna priča

Najveće životno bogatstvo: Poznati parovi s troje i više mališana

Najnovije iz Art i craft

-->