fbpx

Pročitajte novi broj KIDSinfo magazina!

Dragi naši, 12. izdanje KIDSinfo magazina je ONLINE. I u ovom broju, kao što ste s našim magazinom i navikli, vam donosimo intervjue s poznatim roditeljima i stručnjacima iz različitih oblasti koji će, sigurni smo, riješiti vaše roditeljske dileme.

Našu naslovnicu, s kćerkom Ajom i suprugom Esadom, krasi poznata novinarka i TV voditeljica Naida Kundurović Zečević. S njom smo razgovarali o majčinstvu, izazovima koji se vežu za ovu životnu ulogu, ali i o poslovnim uspjesima koje je, zajedno sa suprugom, tokom prethodne godine ostvarila.

Merjem Nuhić, jedna od najuspješnijih bh. make-up artistica, koju oni koji je prate na Instagramu znaju kao „Ters Bosanku“, za naš magazin govori o trudničkim danima. Naime, Merjem će sa suprugom Ajdinom u maju ove godine dobiti blizance, kćerku i sina.

No, to svakako nisu jedini intervjui koji su posvećeni roditeljskoj ulozi. Za naš magazin, o odgoju kćerki Asje i Ajne, govore i Suzana i Eldin Huseinbegović, poznati bh. kantautor. Otkrili su nam s kojim roditeljskim dilemama se svakodnevno suočavaju, ali i na kojim temeljima i vrijednostima nastoje graditi svoju porodicu.

Obzirom na to da se polako budi proljeće, pedijatrica Zagorka Vidović nam je govorila o proljetnim alergijama, te objasnila kako se možemo preventivno zaštiti od njih. No, to svakako nije jedina tema vezana za zdravlje. Ono što svakako ne smijemo zaboraviti je  proces vakcinacije, kako one redovne, tako i one koja bi nas trebala zaštiti od korona virusa. U skladu s tim vam preporučujemo da pročitate UNICEF-ove savjete kada je riječ o ovim temama.

Psihologinja Danijela Ostojić nam je odgovorila na pitanje: „Koliko i kako roditelji trebaju biti uključeni kada je riječ o djetetovom izboru zanimanja?“.

Blogerica Aida Beširević i PR menadžerica i voditeljica Amra Ibrahimović su nam preporučile sadržaje, butike i aktivnosti pogodne za porodice s djecom, dok nam je ekonomista Miran Stambol predložio tri destinacije koje su idealne za posjetu s malom djecom i organizaciju proljetnog izleta.

Za naš magazin su o roditeljstvu pisale PR menadžerica Ada Bevanda i stručnjakinja za roditeljstvo i rani razvoj Jasmina Hadela, a preporučujemo vam i da pročitate tekst bh. glumca Aldina Tucića koji tvrdi da i očevi imaju urođen instinkt da razumiju svoje dijete.

Ukoliko, pak, pripadate grupi onih roditelja koji samostalno uređuju sobu za mališane, preporučujemo vam da pročitate savjete arhitektice Belinde Pušić koja otkriva trikove za uređenje sobe za djevojčicu i dječaka.

Sve to, ali i još mnogo zanimljivih sadržaja pronađite na ovom linku. 

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Maja Munda ne krije emocije: Ljubavi moja, sretan rođendan

Naredna priča

Kidsinfo preporuka: Pepetuška proizvodi za sve generacije

Najnovije iz Uncategorized

-->