fbpx

dm drogeri markt BiH: Pasta na tri načina

Kada uslijedi ono svakodnevno pitanje: „Šta bismo danas mogli jesti?“, pasta je klasik iz svake kuhinje koji je uvijek prvi na listi. Ali već vam je počelo nedostajati inspiracije kada su u pitanju ukusna jela s tjesteninom?

dm drogerie markt BiH vam otkriva tri jednostavne varijante.

1. Pesto Basilico sa dukkah (duka) smjesom

Sastojci za dvije velike porcije:

  • 100 g dmBio lješnjaka
  • 100 g dmBio indijskih oraha
  • 100 g pinjola
  • 2 supene kašike sjemenki gorušice
  • 2 supene kašike sjemenki korijandera
  • 2 supene kašike dmBio susama
  • 1 čajna kašika čilija (u pahuljicama)
  • 1 čajna kašika paprike u prahu
  • 2 supene kašike krupne soli
  • pola teglice umaka dmBio Pesto Basilico s pinjolima

Priprema dukkah:

1. Lješnjake i indijske orahe ugrubo nasjeckati i zajedno s pinjolima propržiti u tavi.

2. Potom dodati sjemenke gorušice, korijandera i susama te pržiti dodatnih 10 minuta.

3. Nakon toga dodati čili u pahuljicama, papriku u prahu i so, pomiješati i skloniti sa šporeta.

Skuhati pastu te dodati dmBio Pesto Basilico. Servirati i posuti sa 1-2 kašike pripremljenog dukkaha.

Naš savjet: Dukkah pripremljen na ovaj način pogodan je i kao dodatak salatama, curryu ili kriškama s avokadom.

2. Pesto Rosso s hrskavim tofuom

Sastojci za dvije velike porcije:

  • pola teglice umaka dmBio Pesto Rosso
  • 1 supena kašika dmBio maslinovog ulja
  • 200 g dmBio tofua
  • 1 čajna kašika dmBio kurkume u prahu
  • 1 čajna kašika soli

Priprema:

1. Tofu nasjeći na kocke. Maslinovo ulje zagrijati u tavi.

2. U tavu dodati tofu, kurkumu u prahu i so, pomiješati i pržiti dok tofu ne postane hrskav.

3. U međuvremenu skuhati pastu i u posljednjim koracima pripreme dodati dmBio Pesto Rosso. Servirati i posuti kockicama tofua.

3. Kremasti Pesto Rosso sa svježim paradajzom

Sastojci za dvije velike porcije:

  • pola teglice umaka dmBio Pesto Rosso
  • 1 supena kašika dmBio maslinovog ulja
  • šaka cherry paradajza
  • prstohvat soli
  • 200 ml dmBio soja kreme za kuhanje
  • svježi bosiljak

Priprema:

1. Cherry paradajz oprati i prepoloviti.

2. U tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodati cherry paradajz i so te kratko pržiti.

3. Potom dodati dmBio Pesto Rosso i dmBio soja kremu za kuhanje, pomiješati i kuhati 2 minute.

4. Prethodno pripremljenu pastu servirati uz sos i bosiljak.

(dm-drogeriemarkt.ba, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Kupovina s djetetom: Kako "muku" pretvoriti u radost

Naredna priča

Od ponedjeljka počinju sa radom škole sporta za djecu u RS

Najnovije iz VIJESTI

-->